Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Polícia zastavila vodiča pri bežnej cestnej kontrole. Z vrecka mu vypadli drogy
Zdielať na

Polícia zastavila vodiča pri bežnej cestnej kontrole. Z vrecka mu vypadli drogy

PREŠOV / Prešovskí policajti zadržali počas nočnej služby vodiča. Neporušil dopravné predpisy, no mal pri sebe drogy. Vypadli mu, keď sa rozprával s policajtmi, ktorí ho zastavili pri cestnej kontrole.

Bežná cestná kontrola, pri ktorej chceli policajti podrobiť vodiča dychovej skúške, sa zvrtla napokon tak, že ho zadržali. V policajnej cele skončil potom, keď u neho našli drogy. "Vodičovi počas komunikácie s  policajnou hliadkou vypadlo igelitové vrecúško. Bola vykonaná prehliadka motorového vozidla, pri ktorých zaistili bielu kryštalickú látku v rôznych obaloch," povedala hovorkyňa KR PZ PrešovJana Ligdayová. 

Expertíza preukázala, že ide o metamfetamín. Zadržaný muž pochádzajúci z košického okresu tvrdil, že s drogami neobchoduje. Pervitín, ktorý u neho našli, mal podľa jeho slov pre vlastnú potrebu. Nejde pritom o jeho prvé problémy so zákonom. "Zo zaisteného množstva by bolo možné vyrobiť minimálne 35 jednorazových dávok drogy," povedala Ligdayová. 

Muža obvineného z drogovej trestnej činnosti predviedli pred okresný súd. Ten rozhodol o jeho vzatí do väzby. "Mal som za to, že sú dôvody na jeho vzatie do väzby vzhľadom na všetky okolnosti to je dôvod predpokladať že bude pokračovať v trestnej činnosti," uviedol sudca pre prípravné konanie Marián Vorobeľ. "Ak sa mu vina preukáže, hrozí mu trest odňatia slobody na tri až 10 rokov," dodala Ligdayová. 

Najčítanejšie správy