Polojasno
12°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
V predvečer veľkonočnej oblievačky prišiel o život chodec
Zdielať na

V predvečer veľkonočnej oblievačky prišiel o život chodec

KOŠICE / Auto donáškovej služby vrazilo v Košiciach do chodca. Muž, ktorého zatiaľ nestotožnili, bol na mieste mŕtvy. Pravdepodobne by malo ísť o bezdomovca, ktorý prebehol cez cestu bez akýchkoľvek reflexných prvkov.

K vážnej dopravnej nehode došlo okolo desiatej hodiny večer na Opatovskej ceste. Vodič zrážke s chodcom už nedokázal zabrániť. Vodič donáškovej služby išiel po štvorprúdovke, v smere z centra mesta, na sídlisko Nad jazerom, pričom mu do jazdy mimo priechodu pre chodcov, vbehol neosvetlený chodec. "Chlapec išiel v ľavom, vedľa išlo auto, snažilo sa mu vyhnúť. Nechcel buchnúť do auta vedľa, tak bohužiaľ ho trafil. Ešte žil, keď sme boli pri ňom a potom zomrel," vysvetlila svedkyňa.

Chodca po zrážke odhodilo niekoľko metrov a zraneniam podľahol na mieste. "Vyslaní záchranári mu napriek maximálnemu úsiliu nedokázali pomôcť. Lekár musel konštatovať smrť," vysvetlila hovorkyňa OS ZZS SR, Alena Krčová. "Policajti tu boli takmer okamžite, za nimi pár minút záchranári, ale už nejavil známky života," dodala svedkyňa nehody.

U vodiča alkohol nepotvrdili, u chodca sa zistí až pri pitve. Pravdepodobne išlo o bezdomovca, ktorý býval neďaleko hlavnej cesty. Košičania ich často vidia prebehovať z jednej strany na druhú. Už aj v minulosti došlo v tomto úseku k viacerým dopravným nehodám. "Po dôkladnom zadokumentovaní, policajti začali trestné stíhanie, pre trestný čin usmrtenia. Prečo k tejto veľkonočnej tragédii došlo, čo bolo jej príčinou a akou mierou k nej prispeli jej účastníci, bude predmetom ďalšieho vyšetrovania," vysvetlila hovorkyňa KR PZ v Košiciach,  Lenka Ivanová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy