Polojasno
12°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Opitý muž napadol taxikára aj náhodného okoloidúceho. Tí ho napokon spacifikovali a odovzdali polícii
Zdielať na

Opitý muž napadol taxikára aj náhodného okoloidúceho. Tí ho napokon spacifikovali a odovzdali polícii

TRENČÍN / Povolanie taxikára často prináša so sebou aj vyhrotené situácie. Jednu takú zachytili bezpečnostné kamery na námestí v Trenčíne. Hlavným aktérom bol opitý muž, ktorý fyzicky napadol nielen taxikára, ale aj náhodného okoloidúceho. Napokon to ale boli práve napadnutí muži, ktorí útočníka odovzdali polícii.

38-ročný Jozef vyčíňal pod vplyvom alkoholu za bieleho dňa, v centre Trenčína. Na záberoch bezpečnostnej kamery vidieť, ako nastúpil do pristaveného taxíka. Šofér ale zisťuje, že si ho objednal iný zákazník a tak žiada Jozefa, aby vystúpil. Ten to odmieta a svoj hnev si vybíja na mužovi, ktorý sa pri konflikte pristavil. "Páchateľ mal z taxíka vystúpiť a fyzicky napadnúť okoloidúceho muža. Viackrát ho mal udrieť do oblasti hlavy a tváre, v dôsledku čoho poškodený spadol na zem," vysvetlila hovorkyňa KR PZ v Trenčíne, Katarína Kuzmová.

Jozef bol ako nepríčetný. Napadol aj v aute sediaceho taxikára a neobišiel ani jeho vozidlo. "Páchateľ mal kopať a búchať aj do osobného motorového vozidla poškodeného. Zo strechy mal odlepiť magnetické označenie "TAXI" a hodiť ho do vnútra vozidla," opísala Katarína Kuzmová. Útočník následne z miesta odchádza, no napadnutí muži mu v tom zabránia. Jozefa spacifikujú a držia ho na zemi, až do príchodu polície. "S mužom bola po zadržaní vykonaná dychová skúška s výsledkom 1,48 promile alkoholu. Poverený príslušník mu vzniesol obvinenie, pre prečin výtržníctvo," dodala Katarína Kuzmová.

Po vytriezvení ho eskortovali z policajnej cely pred sudcu

Na kameru hovoriť nechcel, no mimo záznam zvalil svoje agresívne konanie na alkohol. V minulosti už bol súdne trestaný. Teraz mu hrozilo až trojročné väzenie, no napokon obišiel s podmienkou. "OS Trenčín obvinenému za prečin výtržníctva, uložil trest odňatia slobody, vo výmere 4 mesiace s podmienečným odkladom výkonu tohto trestu, na skúšobnú dobu 1 rok," vyjadril sa hovorca Krajského súdu v Trenčíne, Roman Tarabus.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy