Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Veľká noc vo väzení: Domov ísť nemôžu, preto svojim blízkym poslali pohľadnice
Zdielať na

Veľká noc vo väzení: Domov ísť nemôžu, preto svojim blízkym poslali pohľadnice

SLOVENSKO / Odsúdení mali vo viacerých väzniciach možnosť poslať svojim blízkym pohľadnice k Veľkej noci. Mohli tak urobiť vďaka projektu Šanca na návrat, ten ich pripravuje na život na slobode. Do minulého roka, prešlo v rámci projektu, výstupnými oddielmi takmer 2 300 odsúdených.

Odsúdení z ilavskej väznice, počas Veľkonočných sviatkov domov ísť nemôžu, svojim blízkym tak aspoň poslali pohľadnice. 700 pohľadníc s Veľkonočnou tematikou, rozdali odsúdeným v desiatich väzniciach po celom Slovensku. "Je to veľmi dobrá vec, môžeme vonku potešiť blízkych," vyjadril sa odsúdený. "Je dobré, že nám ústav poskytol tieto pohľadnice zadarmo, takže je to plus pre nás," dodal odsúdený. Ženy vo svojich rodinách vyšibať nemôžu, tak ich pozdravili aspoň takýmto spôsobom. "Ja som poslal mame a priateľke," vyjadril sa odsúdený.

Pohľadnice mohli napísať a poslať odsúdení, ktorí sú vo výstupných oddieloch, teda už čoskoro vyjdú na slobodu. Je to aj súčasť prípravy na život vonku. "Účelom činnosti vo výstupných oddieloch, je čo najviac imitovať podmienky, ako po prepustení, s cieľom, čo najviac znížiť recidívu," vysvetlil Jakub Ľorko, projektový manažér národného projektu Šanca na návrat. Miroslav sa za mreže dostal preto, lebo kradol a lúpil. V najprísnejšie stráženej väznici, hral v tunajšej kapele Mrežovanka. "Vonku by som sa chcel venovať hudbe, to ma tu tak napĺňalo," dodal Miroslav. Všetci chlapi veria, že počas Veľkej noci sú vo väzení poslednýkrát.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy