Jasno
18°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Muža s bábätkom pohrýzol bulteriér. Pes nebol očkovaný proti besnote
Zdielať na

Muža s bábätkom pohrýzol bulteriér. Pes nebol očkovaný proti besnote

POVAŽSKÁ BYSTRICA / 30-ročného Matúša, ktorý sa vracal z prechádzky v lese, uhryzol 9-mesačný bulteriér. Skupinku, ktorú stretol na prechádzke požiadal, aby si dvoch psov, ktorí boli na voľno, zapli, no nestalo sa.

Mladý otecko sa snažil pred útokom psa ochrániť predovšetkým svoju 13-mesačnú dcérku, ktorá bola v turistickom nosiči. "Mal som so sebou palicu o ktorú som sa počas turistiky opieral. Použil som ju ako hokejku, snažil som sa toho psa odtláčať, nechcel som ho udrieť, vedel som, že by som situáciu zhoršil," povedal poškodený Matúš, 

Pes palicu preskočil a zahryzol sa Matúšovi do vnútorného stehna. V považskobystrickej nemocnici mu ranu ošetrili. "Majiteľ mi tvrdil, že má pes všetky očkovania, že nemusím mať žiadne obavy. Povedal, že pôjde so psom k veterinárovi, čo mu vyplýva zo zákona," uviedol Matúš. Infektológ žiadal papier o tom, že je zviera očkované proti besnote. Matúš teda od veterinára pýtal potvrdenie. "Povedal mi, že takéto potvrdenie nedá, lebo pes očkovaný nie je," uviedol. 

To, že pes nebol zaočkovaný proti besnote znamenalo pre Matúša komplikácie. "Musel som sa dať zaočkovať proti besnote. Bolo to celkovo 5 dávok," povedal Matúš. Útok oznámil aj na polícii, majiteľ psa sa s nami rozprávať nechcel. Už teraz je ale zrejmé, že si nesplnil zákonnú povinnosť. "Očkovať besnotu je povinné od 6 mesiaca veku," povedal veterinár Branislav Bajužík. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy