Oblačno
16°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
VIDEO: Bratislavských vykrádačov bytov chytila polícia. Nie sú to Slováci
Zdielať na

VIDEO: Bratislavských vykrádačov bytov chytila polícia. Nie sú to Slováci

BRATISLAVA / Pred niekoľkými dňami sme písali o bytovej mafii, ktorá vykráda bratislavské byty. V pondelok, 11. apríla, polícia na sociálnej sieti informovala, že mužov chytili.

Problém im nerobili ani bezpečnostné dvere

"Jedným zo spoločných znakov bolo znefunkčnenie magnetického uzatvárania vchodových dverí do bytového domu a zaznamenali sa aj rôzne značky, ktoré mohli slúžiť na označovanie si bytov," napísala na sociálnej sieti polícia. Odkedy sa na verejnosti začalo hovoriť o prípadoch vykradnutia, mnohí obyvatelia posielali materiály na rýchlejšie vypátranie. "Denne sme prijímali množstvo správ, v ktorých boli fotografie a informácie o značení si bytov a vchodov do bytových domov," uviedli policajti. 

Vykrádačmi nie sú Slováci

Polícia zatkla dvoch mužov. Tí boli následne eskortovaní na policajné oddelenie, kde s nimi boli vykonané potrebné procesné úkony, po vykonaní ktorých boli muži umiestnení v cele policajného zaistenia. "Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva PZ v Bratislave V a v Bratislave IV už vzniesol obvinenie z trestného činu krádeže v súbehu s trestným činom porušovania domovej slobody 37-ročnému Levanovi R. a 41-ročnému Rafaellimu J., obom štátnym príslušníkom Gruzínska," informovala polícia. 

Vykrádanie v desať tisícoch

"Podľa doposiaľ zabezpečenej dôkaznej situácie mali obaja muži dňa 08.04.2022 prekonať bez použitia zjavného násilia uzamknutie bezpečnostných dverí jedného z bytov na Vavilovej ulici v Bratislave," napísala polícia. Z tohto bytu mali ukradnúť šperky a ďalšie veci v hodnote 13 578 eur. V ďalšom prípade ukradli šperky v hodnote 1 154 eur. "Zo strany vyšetrovateľa bol zároveň v tejto súvislosti spracovaný aj podnet k návrhu na ich väzobné stíhanie. Za uvedené konanie hrozí v prípade preukázania viny pred súdom obvineným mužom v zmysle zákona trest odňatia slobody až na päť rokov," uzavrela polícia. 

Návrh vyšetrovateľa na väzobné stíhanie schválili a obidvoch aktérov vzali do väzby. 

​Zásah polície:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy