Polojasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Syn napadol otca s nožom v ruke a šesťkrát ho bodol. Od susedov mu vzápätí zavolal sanitku
Zdielať na

Syn napadol otca s nožom v ruke a šesťkrát ho bodol. Od susedov mu vzápätí zavolal sanitku

ŠAĽA / 31-ročný Jozef, 8. apríla popoludní, šesťkrát bodol nožom svojho otca v dome, na samote pri Šali. Vzápätí zavolal sanitku. Polícia začala trestné stíhanie pre trestný čin vraždy, v štádiu pokusu.

Okrem alkoholu rolu dostal aj nôž

Popoludní pribehol k susedke 31-ročný Jozef, ktorý žil v predposlednom dome samoty, zvanej Kilič pri Šali, so svojim 52-ročným otcom, tiež Jozefom. "Že treba zavolať sanitku, lebo otec krváca. Ja som sedela vonku, čo sa stalo hovorím, že on nevie, on bol v robote. Hovorím, tam máš telefón vnútri, utekaj dovnútra a on zavolal," vyjadrila sa susedka.

Záchranári na mieste ošetrili staršieho Jozefa, ktorý mal tri rany po bodnutí nožom, na pravej strane hrudníka, dve z nich život ohrozujúce a tri rany v oblasti pleca. Muža vzápätí previezli do nemocnie v Galante. Jozefa mladšieho, ktorý pravdepodobne na otca zaútočil nožom, policajti zadržali a skončil v cele policajného zaistenia. "Vyšetrovateľka KR PZ v Nitre začala trestné stíhanie pre trestný čin vraždy, v štádiu pokusu," vysvetlila hovorkyňa KR PZ Nitra, Viktória Borloková.

"Oni nič nerobili na ulici, nikomu nič, nehádali sa, len oni asi sami popíjali čučo. Nechodili do roboty, mali len také roboty, že niekomu pomáhali s niečím," dodala susedka. "Poškodený nafúkal 1,90 promile alkoholu a páchateľ 3,21 promile. Ďalšie okolnosti prípadu, sú predmetom vyšetrovania," vysvetlila Borloková.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy