Oblačno
25°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Požiar pripravil rodinu z bratislavskej Koliby o strechu nad hlavou
Zdielať na

Požiar pripravil rodinu z bratislavskej Koliby o strechu nad hlavou

BRATISLAVA / Oheň pripravil rodinu o strechu nad hlavou. Takmer 20 hasičov od rána likvidovalo požiar domu na bratislavskej Kolibe. Plamene zničili takmer celý dom, z horného poschodia zostali iba trosky. Rodina ráta škody v státisícoch eur.

Spúšť po sebe zanechal požiar rodinného domu na bratislavskej Kolibe. Nad ránom začala horieť jedna z izieb na hornom poschodí. V tom čase v dome spala celá rodina. Podľa informácií TV JOJ začala horieť v detskej izbe nabíjačka od mobilu, od ktorej sa potom chytila posteľ. Požiar likvidovalo takmer 20 hasičov. "Jednalo sa o požiar miestnosti v podkroví a strechy rodinného domu," vysvetlil veliteľ zásahu HAZZ v Bratislave, Ján Ralbovský.

Podľa doterajších informácií, v súvislosti s požiarom, boli celkovo 4 osoby prevezené do jednej z bratislavských nemocníc k ošetreniu. Členovia rodiny, vrátane dvoch maloletých detí, sa nadýchali splodín. Ratovať ich museli záchranári, ktorí ich previezli na vyšetrenia a na pozorovanie do nemocnice. Pri požiari našťastie nikto neprišiel o život. Požiarom sa aktuálne zaoberajú experti. "Zisťovateľ príčin požiaru, vylúčil cudzie zavinenie ako možnú príčinu vzniku požiaru," vysvetlila Silvia Šimková, hovorkyňa KR PZ v Bratislave.

Celé horné poschodie zhorelo skoro až do tla

Poškodený je takmer celý dom a aktuálne je neobývateľným. Hasiči po uhasení požiaru museli časť strechy rodinného domu rozobrať. Hasičom komplikoval zásah aj terén. "Ten príjazd je sťažený kvôli tým úzkym uličkám a zaparkované autá takže to je dosť problematické, je to úzke. Teraz už sa len preverujú nejaké náhodné skryté ohniská. Požiar je už vlastne lokalizovaný," dodal Ralbovský. Škody majitelia rátajú v státisícoch eur. Predbežne boli vyčíslené na viac ako 300-tisíc eur.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy