Oblačno
23°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Tragédia na motorke: Mestský policajt počas cesty z nočnej služby prišiel o život
Zdielať na

Tragédia na motorke: Mestský policajt počas cesty z nočnej služby prišiel o život

OKRES GALANTA / V Trnavskom kraji prišiel o život 48-ročný policajt. Po nočnej službe v Bratislave sa ráno vracal na motorke domov. V zákrute zišiel z cesty. S vážnymi zraneniami ho previezli do nemocnice, kde zraneniam podľahol.

48-ročný muž pracoval na mestskej polícii v Bratislave. Pred ôsmou hodinou ráno nezvládol riadenie v miernej ľavotočivej zákrute, zišiel z cesty a narazil do stĺpu elektrického osvetlenia. Na miesto v krátkom čase prišli záchranári.

"Muž pri náraze utrpel veľmi vážne poranenia, vrátane rozdrveného hrudníka. Záchranári ho museli oživovať. Do nemocnice bol prevezený v kritickom stave a v umelom spánku," potvrdila hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby, Alena Krčová.


Žiaľ, napriek snahe zdravotníkov, svojim zraneniam v nemocnici podľahol. Presné príčiny nehody polícia ešte vyšetruje.

"Nejazdite, ak pociťujete akékoľvek známky únavy. Radšej na chvíľu zastavte, prejdite sa, alebo ak vám to situácia umožňuje, na chvíľu si zdriemnite. Lepšie je niekoľko minút meškať, ako nedoraziť vôbec," uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave, Zlatica Antalová.

Polícia smúti

"Hlboko nás dnes zasiahla správa o tragickej nehode nášho kolegu. Stratili sme nielen príkladného spolupracovníka, ale aj dobrého priateľa. Príbuzným, rodine ako jeho priateľom vyjadrujeme úprimnú sústrasť," povedala hovorkyňa Mestskej polície v Bratislave, Barbora Krajčovičová.

Na motorke išiel v smere od obce Malá Mača do Sládkovičova. Zatiaľ nie je jasné, že prečo v miernej zákrute nezvládol riadenie a narazil do stĺpu elektrického osvetlenia. Na miesto v krátkom čase prišli záchranári. Tí museli muža na mieste resuscitovať a previezli ho s viacerými vážnymi zraneniami do nemocnice. Žiaľ, svoj boj o život prehral.



"Apelujeme na vodičov, aby za volant svojich štvorkolesových, ale aj dvojkolesových tátošov sadali len v prípade, ak im to ich zdravotný stav dovoľuje. Rovnako nejazdite, ak pociťujete akékoľvek známky únavy. Radšej na chvíľu zastavte, prejdite sa, alebo ak vám to situácia umožňuje, na chvíľu si zdriemnite. Lepšie je niekoľko minút meškať, ako nedoraziť vôbec," uviedla hovorkyňa z oddelenia komunikácie a prevencie Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave, Zlatica Antalová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy