Zatiahnuté
12°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Opitá žena nabúrala do auta invalidného dôchodcu. Prišiel o jediný spôsob dopravy
Zdielať na

Opitá žena nabúrala do auta invalidného dôchodcu. Prišiel o jediný spôsob dopravy

KOMÁRNO / Vodička (34) v jednosmernej ulici v Komárne najprv takmer nabúrala do plynových hodín pred rodinným domom a o pár metrov ďalej úplne rozbila zaparkované auto telesne postihnutého muža. Dychovú skúšku zmarila a svedkovia potvrdili, že sama nevedela z auta ani vystúpiť.

"Narazila mi do kríkov, ale nie je to ďaleko od plynového potrubia, v noci, keby to buchne, tak tu všetko letí. Potom išla ďalej. Počuli sme ten rachot," hovorí pani Henika. Incident sa udial v Komárne po ôsmej hodine večer. Vodička (34) čierneho SuperB vchádzala do jednosmernej Slnečnej ulice. Vozidlom jazdila zo strany na stranu, žena sa autom ošuchla o kríky, následne v rýchlosti vrazila do zaparkovaného Renaultu. "Nabúrali do mňa, auto stálo, bolo zaparkované pred domom, viac-menej na chodníku, nevytŕčalo, počujem tupý zvuk, idem von a auto rozbité na maderi," hovorí majiteľ auta. 

Žena zostáva za volantom svojho auta, až do príchodu polície. To, že na zhruba 300 metroch ulice sa jej podarilo vyhnúť takmer desiatke zaparkovaných áut je priam zázrak. "Veľmi som bola nervózna, lebo strašne bola opitá, páni policajti ju pomohli vybrať z auta. Nevedela sama ani vystúpiť. Že išla od kamarátky, ale neviem, že prečo ju tá kamarátka pustila v takom stave," tvrdí pani Henika.

Policajti ženu niekoľkokrát vyzvali, aby sa podrobila dychovej skúške, tú ale úmyselne marila. Majiteľ Renaultu prišiel o jedinú možnosť pohybu, keďže s barlami, ktoré používa, sa bez auta na väčšie vzdialenosti už nedostane. "Tomu autu nič nebolo, 100% pojazdné, valni som mal STK, emisnú, všetko v poriadku. Som ZŤP-čkar, invalid," hovorí majiteľ auta. "Vo veci bolo začaté trestné stíhanie za prečin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky," informuje hovorky§a Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Nitre, Viktória Borloková. 

Angelika (34) odmietla nielen dychovú skúšku, ale aj odber biologického materiálu v nemocnici, skončila tak v cele policajného zaistenia. Po vytriezvení ju v cele čaká superrýchle konanie. "V zmysle zákona hrozí za tento skutok trest odňatia slobody až na jeden rok," uviedla Borloková. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy