Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Úspešná akcia Kuriér proti výrobcom nelegálnych cigariet: Policajti zadržali vyše 40 ľudí
Zdielať na

Úspešná akcia Kuriér proti výrobcom nelegálnych cigariet: Policajti zadržali vyše 40 ľudí

NOVÉ ZÁMKY / Úrad finančnej správy úspešne zakročil proti výrobcom nelegálnych cigariet v Nitrianskom a Trnavskom kraji. Počas akcie Kuriér zadržali vyše 40 osôb, piatich stíhajú vo väzbe. Škodu vyčíslili na viac ako 3 milióny eur.

Prehliadka nebytových priestoroch v Nových Zámkoch a Topoľníkoch sa uskutočnila ešte vo februári tohto roku. Kriminalisti Úradu finančnej správy SR odhalili nelegálny biznis s cigaretami. V hale bývalej sódovkárne v priemyselnom parku na okraji Nových Zámkov zhabali nielen takmer 17 ton tabaku, ale aj 4 a pol milióna kusov cigariet rôznych značiek a ďalšie nepodarky z výroby cigariet.

V hale sa evidentne pilne pracovalo na dvoch kompletných výrobných linkách, kde páchatelia umiestnili aj rušičku signálu. "Kriminálny úrad finančnej správy počas akcie zadržal 42 osôb, z toho 8 bolo obvinených a 5 je v súčasnosti väzobne stíhaných," informuje hovorkyňa Úradu finančnej správy SR Martina Rybanská. Viac ako tridsiati  z nich boli cudzinci, zväčša z Ukrajiny, ktorí nepretržite, 24 hodín pracovali v hale na výrobných linkách.

V ďalšej pobočke nelegálneho obchodu s tabakom, v Topoľníkoch, kriminalisti finančnej správy zaistili kamión s takmer pol miliónom kusov cigariet bez označenia. Predbežná škoda v oboch prípadoch bola vyčíslená na viac ako 3 milióny eur. "Páchatelia sú podozriví zo spáchania zločinu porušenia predpisov o štátnych technických opatreniach na označenie tovaru v súbehu s prečinom nepovolenej výroby liehu, tabaku a tabakových výrobkov," informuje Rybanská. Páchateľom a organizátorom v prípade dokázania viny hrozí 3 až 8 ročné väzenie.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy