Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Muž s kuklou na hlave nadával policajtom. Nezostal len pri slovách, vytiahol pištoľ
Zdielať na

Muž s kuklou na hlave nadával policajtom. Nezostal len pri slovách, vytiahol pištoľ

ŽELIEZOVCE / Nezvyčajný prípad sa stal dvom policajtom z obvodného oddelenia v Želiezovciach. K ich autu prišiel muž s kuklou na hlave a slovne na nich zaútočil, dokonca na policajtov vytiahol pištoľ. Muž (44) sa postavil pred súd, ktorý rozhodoval o jeho vzatí do väzby.

Muž s kuklou na hlave policajta prekvapil, keď sedel v služobnom aute a čakal na kolegu. "Prišla osoba s kuklou na hlave a začala mu nadávať," informuje hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Nitre Viktória Borloková. Udialo sa to pred obvodným oddelením.

Následne k autu prichádzal aj druhý policajt. Páchateľ kričal, že je ich nadriadený a ešte uvidia, čo urobí. Polícia muža vyzvala, aby predložil doklady, to odmietol. Policajti ho chceli predviesť na oddelenie. Skôr, ako ho stihli prehľadať, urobil niečo nečakané. "Policajtom sa osoba vytrhla a vytiahla na nich pištoľ," hovorí Borloková. 

Policajti muža odzbrojili a spacifikovali

Pištoľ bola síce plynová, no to v tej chvíli netušili. Róbert skončil v cele s obvinením. "Bol obvinený z útoku na verejného činiteľa," informuje hovorkyňa súdu Lena Kiražiev. Policajti boli nekompromisní a pre páchateľa žiadali väzbu. Pri predvádzaní na súd sa správal pokojne. S nikým nekomunikoval a čakal na verdikt sudcu. Sudca napokon rozhodol, že muž na slobodu nepôjde. Muž sťažnosť nepodal. Rozhodnutie je právoplatné. "Muž bol vzatý do preventívnej väzby," hovorí Kiražiev. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy