Jasno
22°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Prezident Asociácie nemocníc Slovenska Marián Petko je obvinený z korupcie
Zdielať na

Prezident Asociácie nemocníc Slovenska Marián Petko je obvinený z korupcie

BANSKÁ BYSTRICA / Na Špecializovanom trestnom súde v Banskej Bystrici začal proces s riaditeľom bardejovskej nemocnice a prezidentom Asociácie nemocníc Slovenska Mariánom Petkom. Ide o korupčný prípad, v ktorom je obžalovaných 5 mužov. Okrem Petka aj člen správnej rady nemocnice Ján Pataky.

Dvaja muži z vedenia bardejovskej nemocnice a traja muži zo stavebných firiem čelia obžalobe z korupcie, legalizácie príjmov z trestnej činnosti a z machinácií s eurofondami. Podľa prokurátora mali peniaze na rekonštrukciu nemocnice mali obžalovaní použiť na súkromné účely. "Týka sa to Nemocnice s poliklinikou v Bardejove, europeniaze mali ísť na súkromné účely, na byty a chaty," povedal prokurátor Alexander Bíro. 

Podľa obžaloby mal peniaze použiť Marián Petko napríklad na rekonštrukciu bytu. Riaditeľ a zároveň šéf Asociácie nemocníc Slovenska všetko popiera. Vo svojej výpovedi povedal, že je nevinný a peniaze, ktoré použil v súvislosti s bytom si poctivo zarobil. "Cítim sa nevinný, je to stará vec," uviedol Petko. 

Pôvodnú obžalobu totiž súd neprijal a bola vrátená prokuratúre na ďalšie doplnenie. Aktuálne prejednávaná obžaloba bola podaná minulý rok. Obžalovaným v prípade dokázania viny hrozí 5 až 12 ročné väzenie.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy