Polojasno
21°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Smrť na koľajniciach: Muž mal na ušiach slúchadlá a zrejme nepočul rýchlik, ktorý ho zrazil
Zdielať na

Smrť na koľajniciach: Muž mal na ušiach slúchadlá a zrejme nepočul rýchlik, ktorý ho zrazil

BANSKÁ BYSTRICA / Nehodu s vlakom neprežil 33 - ročný muž. Tragédia sa stala v utorok, 29. marca, ráno vo Vlkanovej pri Banskej Bystrici. Muž prechádzal cez koľajnice so slúchadlami na ušiach a prichádzajúci rýchlik zrejme nepočul.

Nešťastie sa stalo skoro ráno, na železničnej stanici vo Vlkanovej. Podľa polície mladý muž prechádzal cez trať aj napriek zákazu. Zrejme si chcel skrátiť cestu, no nevšimol si prichádzajúci vlak. "Mal slúchadlá v ušiach a prešiel ho rýchlik," opísala tragédiu svedkyňa. 

Informáciu potvrdila aj hovorkyňa Krajského riaditeľstva policajného zboru v Banskej Bystrici, Mária Faltániová: "ide o 33- ročného muža zo Zvolena, ktorý mal v tom čase na ušiach slúchadlá". Pre slúchadlá na ušiach pravdepodobne prichádzajúci rýchlik nepočul. Podľa rušňovodiča vošiel muž do koľajiska náhle a nestihol zabrzdiť. "Zaznamenali sme v poslednej dobe viacero prípadov slúchadiel na ušiach pri prechodoch. Apelujeme na verejnosť, aby dávali pozor a nevznikali incidenty a nehodové udalosti," odkázala hovorkyňa Železníc Slovenskej republiky, Ria Feik Achbergerová. Muž utrpel devastačné zranenia, ktorým na mieste podľahol. "Začali trestné stíhanie pre usmrtenie," informovala hovorkyňa Mária Faltániová. Medzi Sliačom a Banskou Bystricou museli prerušiť železničnú dopravu. Pre cestujúcich prišli náhradné autobusy. Meškanie bolo približne 150 minút.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy