Oblačno
17°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
V domove sociálnych služieb vypukol požiar, hasiči evakuujú ľudí z budovy
Zdielať na

V domove sociálnych služieb vypukol požiar, hasiči evakuujú ľudí z budovy

SPIŠSKÁ NOVÁ VES / V popoludňajších hodinách v domove sociálnych služieb vypukol požiar. Aktuálne na mieste zasahujú hasiči, ktorí sa snažia dostať požiar pod kontrolu a pomôcť s evakuáciou ľudí.

Približne 200 klientov museli v priebehu niekoľkých minút evakuovať z Domova dôchodcov na Spiši. Keďže horela strecha, situácia bola vážna. Deduškov a babičky na rukách vynášal každý, kto mohol. Podľa predbežných informácií môže za katastrofu skrat v miestnosti personálu.

​Požiar vypukol pred pol druhou popoludní v jednej z miestností. Mobilní dôchodcovia sa evakuovali sami. Ležiacich rýchlo z izieb vynášal personál spolu s bezpečnostnými zložkami. Postupne sa pridávali aj okoloidúci zvedavci. "Zvolali sme všetkých príslušníkov mestskej polície, aj tých, ktorí sú doma. Snažíme sa to nejako koordinovať a týchto starých ľudí dať čo najrýchlejšie preč z tohto miesta," povedal náčelník polície Ivan Garčár.

Z voľna boli stiahnutí aj hasiči, ktorí dorazili pomáhať kolegom v službe. Plamene sa totiž rýchlo šírili po drevených trámoch a sadrokartóne. Bojovali tiež s nedostatkom vody. Policajti vynášali nevládnych starkých z izieb spolu s personálom aj v čase, keď im už poriadne horelo nad hlavami.

Pracovníci tiež obvolávali príbuzných. U koho to bolo možné, vzali si starkých k sebe domov. Mesto vyhlásilo mimoriadnu situáciu. Všetkých seniorov previezli do miestnej športovej haly, kde prebehla triáž a začína sa s ich umiestňovaním v ubytovacích kapacitách.

Šťastím je, že sa pri požiari nikto nezranil. Záchrancom sa podarilo evakuovať všetkých klientov.

Správu budeme aktualizovať. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy