Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Veľká pátracia akcia na Orave: Po oslave na chate sa stratil 45-ročný muž
Zdielať na

Veľká pátracia akcia na Orave: Po oslave na chate sa stratil 45-ročný muž

ORAVSKÉ VESELÉ / Rodinná oslava vo Veselom na Orave sa skončila veľmi zle. Z chaty sa vytratil 4 - ročný Peter. Pátral po ňom okrem rodiny aj Oravský záchranný systém a dobrovoľní hasiči.

"Pozor na bezpečnosť, toho snehu je moc, nechoďte na štvorkolkách individuálne," upozornil na začiatku pátracej akcie podpredseda Oravského záchranného systému Igor Janckulík. V jednej z chát sa konala oslava. 45 - ročny Peter z nej okolo po 20tej hodine odišiel. Príbuzní ho začali hľadať. Iskra nádeje skrsla, keď Peter zdvihol telefón. 

"Naposledy telefonoval príbuzným o 1:21 v noci vravel, že je v jarku, vyzutý a brodí sa po snehu. V noci aj pršalo a bola zima," povedal Igor Janckulík. Už v noci začali po ňom pátrať záchranári z Oravského záchranného systému. 

Na pátraciu akciu prišlo takmer 250 ľudí. Terén okolo chaty prehľadávali aj na štvorkolkách či pásových vozidlách. Pátranie komplikovala vysoká vrstva snehu, a to nielen na ceste, ale aj na lúkach. Ľudia, ktorí hľadali nezvestného sa zabárali do snehu. Po asi hodine pátrania mali prvú stopu - našli jeho topánku. Asi o dva kilometre ďalej od topánky našli už bezvládne telo muža, obhliadajúci lekár skonštatoval smrť bez cudzieho zavinenia.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy