Zatiahnuté, dážď
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Kým spali, začalo v ich malom domčeku horieť. Požiar si všimli susedia
Zdielať na

Kým spali, začalo v ich malom domčeku horieť. Požiar si všimli susedia

ČAMOVCE (OKR. LUČENEC) / Také nepríjemné ráno, aké zažila dvojica z obce Čamovce, by ste zažiť nechceli. Keď spali, začalo v ich dome horieť. V priebehu chvíle už horela aj strecha. Našťastie si to všimli miestni obyvatelia.

Dym si ako prvá všimla suseda. Bolo ráno, krátko po siedmej. Majiteľ a jeho mladá družka v tom čase ešte spali vo vnútri. "Išla som ráno na WC a videla som, že niečo dymí. Ale nevedela som vojsť dovnútra. Zamknuté mali dvere," vysvetlila suseda Sarolta. Najskôr dym vychádzal zo špajze, potom už aj cez strechu. Chvíľu na to už horelo plameňom. Muž so ženou sa síce už zobudili, no stále nevyšli von. Alexander sa totiž snažil hasiť vo vnútri a netušil, že horí už aj strecha. "Už tu boli ľudia a oni vraveli, aby sme išli von, že vraj hore horí všetko, aj dom," vysvetlil obyvateľ domu.


"Jednotka keď sa dostavila na miesto zásahu zistila, že horí kompletne celá strecha aj so strešnou konštrukciou," vysvetlil veliteľ zásahu Odo Očovaj. Vo vnútri malého domu je jedna kuchyňa a jedna izba. Hasiči zistili, že obytné priestory požiar nezasiahol. Boli iba zadymené. Strecha ale zhorela úplne. Majiteľ na opravu peniaze nemá, verí, že mu pomôžu ľudia. "Momentálne vykonávame už len likvidačné práce. Zhadzuje sa strešná krytina, ktorá sa prepadla na vrchný záklop," dodal Odo Očovaj. Termokamerou potom vyhľadávali skryté ohniská. Budú zisťovať aj príčiny vzniku požiaru. Od komína to zrejme nebolo. Myslí si to aj majiteľ.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy