Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Policajti chytili násilníka, ktorý v Banskej Bystrici obťažoval ženy. Jedná sa o mladistvého chlapca
Zdielať na

Policajti chytili násilníka, ktorý v Banskej Bystrici obťažoval ženy. Jedná sa o mladistvého chlapca

BANSKÁ BYSTRICA / O útoku na ženu, ktorú prepadol neznámy muž a násilím ju mal nútiť k súloži, sme vás informovali ešte v novembri minulého roka. Incident sa stal pri behaní popri rieke Hron. Podobný scenár sa zopakoval aj začiatkom marca. Banskobystrickí kriminalisti už oba prípady objasnili.

Prvá žena, ktorá bola obeťou útoku, zachovala duchaprítomnosť a hlasným kričaním sa mužovi ubránila. Dokázala tiež polícii páchateľa opísať. Malo ísť o muža štíhlej postavy, vysokého približne 175 cm vo veku 17 až 25 rokov. Na hlave mal mať kapucňu a tmavé oblečenie. "Začiatkom marca sa skutok zopakoval a na hrádzi bola prepadnutá ďalšia žena. Ani v jednom prípade poškodené neutrpeli žiadne zrania," povedala hovorkyňa KR PZ Banská Bystrica Mária Faltániová. 

Muž prepadával mladé ženy pri hrádzi vedúcej popri rieke Hron v Banskej Bystrici v časti Majer, zakaždým malo jeho konanie sexuálny motív. "Vďaka mravčej práce kriminalistov z Banskej Bystrice sú už obidva prípady objasnené a má ich na svedomí tá istá osoba. Ide o mladistvého chlapca, ktorého už vyšetrovateľ obvinil zo zločinu vydierania. Vyšetrovanie prípadov ďalej pokračuje," uviedla Faltániová. 

Za skutok hrozí trest odňatia slobody na dva až šesť rokov. "V prípade, že skutok spáchala mladistvá osoba, trest sa znižuje na polovicu," povedala Faltániová. Preventistka radí, vyhýbať sa tmavým neosvetleným miestam a úsekom, kde nie sú ľudia. Ak je to nevyhnutné a žena musí prejsť v nočných hodinách cez neosvetlené miesta. "Je dobré mať pripravený nejaký slzotvorný sprej alebo paralyzér, ktorý môže použiť na svoju obranu," povedala preventistka Andrea Petrovičová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy