Zatiahnuté
21°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Učiteľ fyziky na cirkevnej škole sa priznal k sexuálnemu zneužívaniu žiakov. Nútil ich vyzliekať sa a masturbovať
Zdielať na

Učiteľ fyziky na cirkevnej škole sa priznal k sexuálnemu zneužívaniu žiakov. Nútil ich vyzliekať sa a masturbovať

BRATISLAVA / Svojich žiakov obchytkával a sľuboval im za rôzne výzvy lepšie známky. Zvrhlý učiteľ bratislavského gymnázia sa postavil pred súd a vyhlásil, že je vinný. Nesúhlasil však s výškou trestu. Podľa sudkyne mu priťažil aj fakt, že je učiteľom cirkevnej školy.

40-ročný Andrej učil fyziku na jednej z bratislavských cirkevných gymnázií. Medzi kolegami bol jeden z obľúbených pedagógov a rovnako ho vnímali aj žiaci. Podľa prokurátorky si vytypoval minimálne troch žiakov, u ktorých zneužíval svoje postavenie. Zámienkou na zneužitie boli hry a stávky pri ktorých v prípade výhry chcel zabezpečiť jednotky z fyziky. Jedného zo žiakov kontaktoval cez messenger s ponukou rozcvičky. Tá následne skončila v miestnosti vedľa telocvične, kde mu perom prechádzal po tele, vyzliekol tričko a následne aj nohavice, pričom sa dotýkal jeho pohlavného orgánu.

"Obžalovaný zadával úlohy poškodeným takým spôsobom, že postupne docielil, aby poškodení vykonávali úlohy nad ním a strpeli, aby sa obžalovaný na obnažených rôznych častiach tela a na pohlavných orgánoch," povedala prokurátorka. Druhého žiaka si mal pozvať k sebe domov pod zámienkou vrátenia stojanu na telefón. Nútiť ho mal k tomu, aby sa vyzliekli a spoločne masturbovali. S tým študent nesúhlasil. Neskôr ho niekoľkokrát vyzýval k dokončeniu hry a viackrát naňho naliehal či už v škole alebo cez messenger.

Učiteľovi priťažil aj fakt, že bol pedagógom na cirkevnej škole. Tretieho žiaka zlákal tak, že sa s nim chcel v škole pomodliť a pracovať na projekte. Andrej ho nahováral na spravenie sádrového odliatku s čím nesúhlasil. Žiakovi ale sľúbil 20 eur za to, že bude bezhybne stáť v kabinete. Do rúk vzal fixku a zopakoval rovnaké zvrhlosti. Jeden zo žiakov sa pritom dodnes musí liečiť z traumy. 40-ročný pedagóg sa ale pred súdom priznal. "Okresný súd Bratislava IV rozhodol dňa 16.3.2022 tak, že obžalovaného odsúdil na úhrnný trest odňatia slobody v trvaní 1 rok so zaradením do ústavu na výkon trestu s minimálnym stupňom stráženia," uviedol hovorca Krajského súdu v Bratislave Pavol Adamčiak. 

Prokurátorka žiadala pre učiteľa jednoročný nepodmienečný trest, s tým ale obhajca nesúhlasil. Prípad ešte poputuje na Krajský súd. Právny zástupca učiteľa v tomto prípade žiadal podmienečný trest. K prípadu sa na kameru nechcel vyjadrovať. Súd zároveň rozhodol, že Andrej nebude môcť minimálne 5 rokov byť učiteľom.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy