Zatiahnuté
13°
Bratislava
Roland
9.5.2024
Za volant si sadol pod vplyvom alkoholu počas podmienky. Súd ho poslal do väzenia
Zdielať na

Za volant si sadol pod vplyvom alkoholu počas podmienky. Súd ho poslal do väzenia

ZEMPLÍN / Dovtedy sa chodí s džbánom po vodu, kým sa nerozbije. V prípade divokého jazdca zo Zemplína to znamená, že pôvodnú podmienku mu sudca premenil na trest v kamennej väznici.

Prvýkrát si trest pre alkohol za volantom vypočul v októbri 2020. Okrem zákazu činnosti dostal aj ročnú skúšobnú dobu. Počas nej si ale za volant pod vplyvom sadol znova. Po druhýkrát to bola poriadne divoká jazda. Pokusy hliadky o zastavenie auta ignoroval. Prechádzal do protismeru aj skrz kruhový objazd. Jeho z áut nabúral a zastavil ho až pilier nadjazdu. "Bola červená na križovatke, zaplo majáky, blokovalo cestu, on ich obišiel a rovno na mňa. Ja som mal celú rodinu v aute s deťmi, keby nabúral, neviem, ako by to dopadlo," povedal svedok incidentu Radoslav Ragan. 

Za divokú jazdu uzavrel s prokurátorom dohodu o vine a treste. Vyviazol s trestom domáceho väzenie na 14 mesiacov. Dostal monitorovací náramok, zákaz činnosti viesť motorové vozidlá na 6 rokov a siahnuť by nemal ani na alkohol. "Ukladá sa obmedzenie spočívajúce v zákaze požívania alkoholických nápojov, nariaďuje sa kontrola technickými prostriedkami," uviedol samosudca OS Humenné Vladimír Varga. 

Divoká jazda sa udiala v čase podmienky pre prvý alkohol za volantom, súd mu všetko spočítal. Podmienku zmenil na kamennú väznicu. "Súd sa stotožnil s návrhom prokurátora a vyslovil, že sa neosvedčil a výkon trestu na dobu 3 mesiacov premenil na výkon nepodmienečného trestu," uviedla prokurátorka OP Humenné Martina Kellerová. 

Uznesenie zatiaľ právoplatné nie je. Odsúdený má priestor na podanie sťažnosti. "Môj záverečný návrh bol opretý aj o to, že jednak trest má pôsobiť preventívne ale zároveň aj výchovne, odsúdený sa svojím spôsobom života neosvedčil," dodala Kellerová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy