Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Tragédia v Prešove: Policajta, ktorý zastrelil svojho kolegu, našli na Liptove
Zdielať na

Tragédia v Prešove: Policajta, ktorý zastrelil svojho kolegu, našli na Liptove

PREŠOV / Vo večerných hodinách, približne 100 metrov od železničnej stanice v Prešove strelil policajt svojho kolegu - druhého policajta. Podľa informácií TV JOJ zraneniam na mieste podľahol. Strelec mal po incidente nasadnúť do služobného auta, zbaviť sa vysielačky a ujsť. Podľa informácií TV JOJ, ktoré zatiaľ nie sú oficiálne potvrdené, podozrivým zo streľby je syn primátorky Prešova.

Tragédia sa stala na parkovisku pri benzínovej pumpe neďaleko železničnej stanice. Našli tam nevládne telo muža. Má ísť o mladého policajta. Podľa informácií TV JOJ malo dôjsť k prestrelke medzi policajtmi. Jedného z nich našli po streľbe na zemi, druhý ušiel z miesta činu. Hľadaného muža po niekoľkých hodinách na úteku polícia zadržala na Liptove. Podľa informácií TV JOJ ho našli v Partizánskej Ľupči v okrese Liptovský Mikuláš. Muž mal strelné poranenie ruky. 

"Musíme to vyšetriť čo sa stalo, aké boli príčiny, či tam boli náznaky že ten policajt by mohol skratovým spôsobom konať počas služby a potom vyvodíme zodpovednosť," vyjadril sa dočasne poverený policajný prezident Štefan Hamran. Policajt, ktorého jeho kolegovia zadržali, mal podľa informácií TV JOJ už v minulosti psychické problémy. Dokonca už počas jeho štúdia v policajnej škole. Na jeho problémové správanie mali nadriadených upozorňovať aj jeho kolegovia. "Ak sa to potvrdí, že nadriadení mali informácie, že policajt by mohol skratovo konať, že je tam psychická porucha, určite bude vyvodená zodpovednosť, ale zatiaľ také info nemáme," uviedol Štefan Hamran. 

Už v podniku pôsobil roztržito

To, že policajt, ktorý strieľal na kolegu, nie je v poriadku si všimli aj v podniku, kde sa zastavil ešte pár hodín predtým než došlo k nešťastnej udalosti.
Pôsobil veľmi roztržito a napriek tomu, že bol v službe a v čase obeda, chcel všetkých zákazníkov pozvať na pohárik. "Nebol v poriadku, nebolo z neho cítiť alkohol, ale mysleli sme si, že je pod vplyvom nejakých omamných látok," povedala zamestnankyňa podniku Katarína. 

Spomínal problémy s bývalou priateľkou a mal so sebou aj papiere z nemocnice. Obsluha v podniku sa ho preto snažila trochu rozveseliť a povzbudiť. To ešte nikto netušil, aká tragédia sa udeje o pár hodín neskôr.

Vyjadrenie primátorky a matky strelca

Rodina primátorky mesta Prešov Andrey Turčanovej vyjadrila ľútosť nad tragickou udalosťou, pri ktorej v pondelok 14. marca v Prešove vyhasol po streľbe život policajta. Zároveň potvrdila, že strieľal jej najstarší syn Martin. Rodina zároveň požiadala pozostalých o odpustenie.

"Pondelkový večer nezvratne zmenil životy dvoch rodín. Náš najstarší syn Martin včera večer v službe zastrelil svojho kolegu. Jeho rukou vyhasol život mladého muža, manžela, otca a syna.... Niet slov útechy pre pozostalých, ktorým vyjadrujeme našu hlbokú ľútosť a sústrasť. Nedokážeme vrátiť čas, zmeniť, čo sa stalo...nerozumieme tomu, čo sa v jeho mysli odohrávalo, čo Martina viedlo k tak strašnému činu, prosíme pozostalých, pokiaľ to bude v ich silách, o odpustenie," uviedla rodina Turčanová vo svojom vyhlásení k pondelkovej tragickej udalosti.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy