Oblačno
25°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Tragédia v Handlovej: Na okraji lesa našli telo 20-ročnej ženy, na krku mala stopy po škrtení
Zdielať na

Tragédia v Handlovej: Na okraji lesa našli telo 20-ročnej ženy, na krku mala stopy po škrtení

HANDLOVÁ / Kriminalisti strávili v lese nad Handlovou takmer celú noc. Zabezpečovali miesto činu. Našli tam mŕtve telo 20-ročnej ženy. Podľa lekára zomrela násilnou smrťou, mala na sebe viditeľné stopy po škrtení.

Nehybné telo ženy našli na okraji lesa, tesne nad Handlovou. Popoludní sa tu zabávala s kamarátmi. Po zotmení väčšina odišla a zostala tu sama s jej bývalým priateľom Dušanom. Údajne sa mali začať hádať. O pár hodín na miesto už smerovali záchranári. "Mestská polícia poskytla súčinnosť štátnej polícii pri preverení oznamu, kde malo dôjsť k odpadnutiu osoby," uviedla Lucia Chudá, zástupkyňa náčelníka Mestskej polície Handlová.

Hliadka mestskej polície prišla na miesto spolu so záchranármi. "Počas príchodu na miesto bolo videné, že osobu oživuje neznámy muž," povedala Chudá. Bol to jej bývalý priateľ, ktorý zavolal aj záchranku. 20-ročná Romana bola už mŕtva. "Po príchode na miesto udalosti mohli záchranári skonštatovať exitus. Pre podozrenie zo spáchania trestného činu, bola na miesto privolaná polícia," uviedol hlavný lekár OS ZZS SR Július Paučo. 

"Mestská polícia pomohla záchranným zložkám pri stotožnení osoby," povedala Chudá. Na mieste bol obhliadajúci lekár. Ten nariadil súdnu pitvu. Mladá žena mala na krku viditeľné stopy po škrtení. "Vyšetrovateľ KR PZ v Trenčíne začal trestné stíhanie vo veci obzvlášť závažného zločinu vraždy," uviedla hovorkyňa KR PZ Trenčín Danka Adámiková. 24-ročného Dušana policajti zadržali a noc strávil v cele. Najskôr tvrdil, že z miesta odišiel a keď sa vrátil, našiel ženu už nehybne ležať. Popoludní sa mal údajne priznať. "Vykonávajú sa procesné aj operatívne úkony smerujúce k zisteniu páchateľa a objasneniu veci," dodala Adámiková. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy