Polojasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Ukrajinec v Snine zabudol doklady, musel sa vracať až z Poľska
Zdielať na

Ukrajinec v Snine zabudol doklady, musel sa vracať až z Poľska

SNINA / Jeden z migrujúcich Ukrajincov na čerpacej stanici v Snine takmer stratil podstatnú časť svojho majetku. Nebyť pozornej ženy a ochotného zamestnanca, situácia by preňho mohla dopadnúť veľmi zle.

"V príručnej taške boli cestovné pasy, väčšia finančná suma a predmety zo žltého kovu. Hliadka vec zaistila, preverila priestory samotnej čerpacej stanice ako aj jej okolie v snahe nájsť osobu, ktorej nájdená vec patrí, avšak s negatívnym výsledkom," uviedla hovorkyňa prešovskej polície Jana Ligdayová.

Nález nahlásil zamestnanec čerpacej stanice. Oznámil, že ruksak mu k pokladni priniesla neznáma žena a podľa neho hovorila ukrajinským jazykom. O pár hodín neskôr na obvodnom oddelení zazvonil telefón. Po ukrajinsky hovoriaci muž zisťoval, či sa niekde v okolí nenašla príručná taška s jeho dokladmi.

Ukrajinec si to ale uvedomil až keď bol v Poľsku. Musel sa teda vrátiť naspäť do Sniny. "Doniesol so sebou iné doklady, aby bolo nepochybné, že nájdené veci patria jemu a jeho rodinným príslušníkom.  Pri samotnej výpovedi muža bol aj tlmočník z ukrajinského jazyka," uzavrela Ligdayová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy