Zatiahnuté
21°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Muž známy z prípadu vraždy Ernesta Valka opäť stojí pred súdom
Zdielať na

Muž známy z prípadu vraždy Ernesta Valka opäť stojí pred súdom

BANSKÁ BYSTRICA / Muž spájaný s vraždou Ernesta Valka sa postavil pred senát Špecializovaného trestného súdu. V Banskej Bystrici sa začal proces s Jozefom Radičom. Prokurátor ho v tomto prípade viní z úkladnej vraždy komplica, s ktorým vykrádali banky. Hrozí mu doživotie.

Jozef Radič najskôr s kamarátom Antonom Hupkom prepadávali banky maskovaní v gumených maskách hercov a politikov. Neskôr mali jeden druhému prestať dôverovať. Anton zmizol ako 30-ročný v roku 2014. Podľa obžaloby ho mal zastreliť Jozef Radič, lebo sa bál, že ho komplic prezradí.

"Osoba J.R. je obžalovaná z obzvlášť závažného zločinu úkladnej vraždy spolu so zločinom nedovoleného ozbrojovania", povedala Katarína Kudjáková hovorkyňa Špecializovaného trestného súdu.

Obžalovaný vinu popiera, tvrdí, že on komplica nezavraždil.

"Celá obžaloba je postavená na jednom jedinom svedkovi a podľa názoru môjho klienta nie je tu žiadny ďalší priamy alebo nepriamy dôkaz," povedal advokát Igor Cibula.

Proti nemu vypovedal ďalší komplic, Jaroslav Klinka. Ten prehovoril o vražde Ernesta Valka aj Antona Kupku krátko potom, ako ho chytili policajti v Kremnici, kde vykradol banku. Policajtov priviedol k Hupkovmu nelegálnemu hrobu. Otec obete na dnešné pojednávanie prišiel, no nechcel ho komentovať.

Za úkladnú vraždu s osobitným motívom hrozí Radičovi v prípade dokázania viny až doživotie.

Jozef Radič svoju vinu popiera:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy