Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Pojednávanie vo veci vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej sa začalo aj prerušilo
Zdielať na

Pojednávanie vo veci vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej sa začalo aj prerušilo

PEZINOK / Štyri roky po vražde dvoch mladých ľudí sa súdne pojednávanie začína odznova. Najvyšší súd totiž vlani zrušil oslobodzujúci rozsudok nad Marianom Kočnerom a Alenou Zsuzsovou a prípad vrátil na Špecializovaný trestný súd v Pezinku. Nariadil vykonanie niektorých dôkazov a objasnenie nezrovnalostí. Pribudli aj obvinenia z ďalších objednávok vrážd prokurátorov.

Pred pezinským Špecializovaným trestným súdom sa začalo opätovné pojednávanie v prípade vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej. Pojednávanie súd spojil aj s prípadom plánovania úkladných vrážd 3 prokurátorov.

Naše štáby od rána monitorujú situáciu pred budovou Špecializovaného trestného súdu, aj v nej:

​V súdnej sieni sú Marian Kočner, Alena Zsuzsová, ktorá zmenila účes, má dlhé vlasy s ofinou a Tomáš Szabo, ako aj ďalší obvinení Darko Dragič a Dušan Kracina. 

Kočner, Zsuzsová a Tomáš Szabó sú už právoplatne odsúdení v iných kauzách. Darko Dragič a Kracina sú väzobne stíhaní. Z poškodených prokurátorov prišiel len Peter Šufliarsky. Maroš Žilinka je chorý, Daniel Lipšic je odcestovaný.

Peter Šufliarsky odpovedal pred súdnou sieňou na otázky novinárov:

​Kauza Kuciak a prípravy vrážd prokurátorov boli spojené a rozhodovať má senát v zložení Ružena Sabová, Pamela Záleská a Rastislav Stieranka. Obžalovaní Kočner aj Zsuzsová majú námietky voči sudkyni Pamele Záleskej.

Proces bol napokon prerušený, pokračovať by mal koncom marca. Najvyšší súd SR totiž musí rozhodnúť o námietke voči sudkyni Pamele Záleskej. Predsedníčka senátu Ružena Sabová sa vyjadrila, že vtedajší senát posudzoval len spravodlivosť a primeranosť dohody s Andruskóom a nevyjadroval sa k vine či nevine ďalších osôb. 

Pripomeňme si oslobodzujúce rozhodnutie z minulosti:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy