Zatiahnuté
13°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Pribúdajú vlámania do domov: Jednu partiu zlodejov prichytili policajti priamo pri krádeži
Zdielať na

Pribúdajú vlámania do domov: Jednu partiu zlodejov prichytili policajti priamo pri krádeži

KRIVANY / V Krivanoch na východnom Slovensku v poslednom období stúpa kriminalita. Pribúdajú prípady vlámaní do neobývaných rodinných domov aj krádeže. Jeden z posledných prípadov policajti objasnili. Priamo pri krádeži prichytili partiu mladých zlodejov.

Len nedávno prichytili policajti priamo pri čine štyroch mladíkov. Vlámali sa do rodinného domu uprostred dediny, kde už mali vo vreciach pripravené veci, ktoré sa chystali ukradnúť. Mladíci napokon skončili v rukách polície. Najstaršieho z nich vzali do väzby, ďalší traja vo veku iba 13 a 14 rokov boli prepustení na slobodu. "Či je to mladistvý alebo nie, my potrebujeme mať výsledok, aby bola zachovaná bezpečnosť občanov a ich nehnuteľností," hovorí tarosta Krivian, Ján Šejirman. 

Ďalší z rodinných domov, do ktorého sa vlámali zlodeji, je už niekoľko rokov neobývaný, no bolo v ňom množstvo vecí ešte po predchádzajúcich majiteľoch. "Obrazy tu boli, starodávne misy porcelánové," tvrdí majiteľka vykradnutého domu. Nová majiteľka, ktorá tento starší, už viac ako storočný domček len nedávno kúpila, sa plánuje pustiť do jeho rekonštrukcie. Zrenovovať chcela aj pôvodné, dnes už historické kusy nábytku. Okrem neho sa v dome, ktorý patrí k najstarším v obci, zachovali po pôvodných majiteľoch aj starožitné obrazy, rôzne sošky a náboženské predmety. Všetko, čo sa dalo speňažiť, zobrali zlodeji so sebou a to, čo nepotrebovali, rozhádzali a zničili. "Chcela som to zachovať, veď to má neskutočnú hodnotu," tvrdí majiteľka domu. "V prípade bolo začaté trestné stíhanie vo veci krádeže," informuje hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Ligdayová. 

"Oni to musia odhaliť a musia to zabezpečiť. Hlavne u tých mladistvých, čo s nimi, lebo nie je možné, že príde a povie vám do tváre, i tak budem chodiť, musí sa tým mladým ľuďom pomôcť, aby tieto veci nerobili," hovorí starosta Šejirman. To, či tieto krádeže v obci spolu súvisia, vyšetruje polícia. Podľa starostu sa za posledných pár mesiacov stalo už viacero podobných krádeží. Ešte donedávna pritom takéto problémy v obci nemali. "Je tu určitá frustrácia z toho, že nedochádza k náprave," tvrdí starosta Šejirman.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy