Oblačno
13°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Syn sa vyhrážal otcovi, že mu odreže hlavu. Chcel od neho peniaze na dávku drogy
Zdielať na

Syn sa vyhrážal otcovi, že mu odreže hlavu. Chcel od neho peniaze na dávku drogy

TRENČÍN / Na Okresný súd v Trenčíne eskortovali 34-ročného Ľuboša z Dubnice nad Váhom. Pod hrozbou násilia mal od vlastného otca žiadať peniaze. Muž je dlhodobo bez zamestnania a navyše drogovo závislý. Zúfalý otec sa obrátil na políciu po tom, ako ho mal syn ohrozovať s nožom.

"Daj mi peniaze, lebo ti odrežem hlavu," kričal 34-ročný Ľuboš na svojho otca v rodinnom dome v obci Pruské. Potreboval si kúpiť dávku drogy. "Muž mal rukami zovretými v päsť hroziť svojmu otcovi násilím a vulgárne mu nadávať," vysvetlila hovorkyňa KR PZ v Trenčíne, Katarína Kuzmová. Agresívny muž mal od svojho otca pýtať 30 eur, no ten toľko nemal. Útočník ho preto donútil, aby si išiel požičať od suseda, ktorý ale nebol doma. Ľuboš mal vyčíňať ako zmyslov zbavený. "Alkoholom potužený syn mal svojho otca udrieť a hroziť sa mu tým, že ak mu nedá peniaze, odreže mu hlavu. Otec v obave o svoj život a zdravie mu vydal hotovosť 20 eur," dodala Kuzmová.

Ľuboša obvinili z vydierania, pričom sudca rozhodol, že stíhaný bude vo väzbe. Podľa neho totiž existuje obava, že by mohol dokonať skutok, ktorým sa vyhrážal otcovi. "Obava z možného pokračovania v trestnej činnosti, vyplýva aj zo skutočnosti, že obvinený je dlhodobo bez legálneho príjmu a je závislým na drogách, v minulosti bol sedemkrát súdne trestaný, prevažne za majetkovú trestnú činnosť, no jedenkrát bol odsúdený aj za prečin nebezpečného vyhrážania, voči svojmu otcovi," vysvetlil hovorca Krajského súdu v Trenčíne, Roman Tarabus. Obvinenému mužovi hrozí za vydieranie až trojročný trest odňatia slobody.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy