Zatiahnuté
12°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Tragédia: Auto bez vodiča sa samé dalo do pohybu. Zabilo muža, ktorý sa ho snažil zastaviť
Zdielať na

Tragédia: Auto bez vodiča sa samé dalo do pohybu. Zabilo muža, ktorý sa ho snažil zastaviť

GABČÍKOVO / Odstavené auto sa z ničoho nič pohlo a zabilo 34-ročného Lászlóa, ktorý sa ho snažil zastaviť. V aute sedel iba ročný chlapček. Muž skonal pod kolesami auta a navyše pred očami svojej partnerky.

V aute sa viezla štvorčlenná posádka. Za volantom sedel László, vedľa neho jeho priateľka a vzadu ich kamarátka spolu s jej ročným synčekom v autosedačke. Bolo neskoro večer, keď neďaleko Gabčíkova pri vodnom diele zastavili na poľnej ceste. Z auta všetci vystúpili a dieťatko ostalo spať v sedačke.

To, čo sa udialo za pár minút, nikomu nenapadlo ani v tom najhoršom sne. "Polícia prijala v sobotu krátko po 22 hodine oznámenie o osobe, ktorá mala byť zakliesnená pod vozidlom," informuje krajská policajná hovorkyňa v Trnave Zlatica Antalová. 

Starší žltý Leon sa mal totiž z ničoho nič pohnúť a auto nekontrolovateľne smerovalo dole brehom až ku skalám a vode. Vzadu navyše spalo nič netušiace bábätko. Šofér chcel auto pravdepodobne zastaviť hlavne preto, aby sa malému chlapčekovi nič nestalo. Lászlo, ale pred autom spadol a zaostal zakliesnený medzi autom a veľkými kameňmi. Všetko sa to navyše odohralo pred očami priateľky a kamarátky. "Na miesto udalosti sme vyslali posádku rýchlej lekárskej pomoci. Žiaľ, lekár konštatoval iba smrť," tom hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby Alena Krčová. 

"Policajti prípad vyšetrujú, ako prečin usmrtenia a na jeho objasnení intenzívne pracujú," informuje Antalová. "To v tejto chvíli nevie asi nikto, čo sa tam stalo, ale vodič je povinný pred vystúpením z vozidla zabezpečiť toto vozidlo proti akémukoľvek pohybu. Keďže išlo o staršie vozidlo predpokladám, že asi nebolo v absolútnom technickom poriadku," tvrdí dopravný konzultant Maroš Palesch. Auto po tomto mimoriadne smutnom večeri odviezla polícia. Za akých okolností došlo k tejto mimoriadne tragickej udalosti a aj to, prečo sa auto vôbec pohlo, budú teraz musieť preskúmať súdni znalci a experti.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy