Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Ak neprídu do 5 minút, tak zavraždí svoju manželku, povedal muž polícii
Zdielať na

Ak neprídu do 5 minút, tak zavraždí svoju manželku, povedal muž polícii

CHYNORANY / Rodinná dráma sa odohrala v Chynoranoch pri Partizánskom. Muž (23) tam chcel zavraždiť manželku. Svoj plán oznámil policajtom a dal im päť minút na to, aby ju zachránili.

Muž popíjal v miestnom bare. Žena ho prišla zavolať domov. Ísť s ňou odmietol a preto sa pohádali. Oveľa väčšia dráma sa odohrala v ich byte potom, ako sa muž pred polnocou vrátil domov. "Obvinený mal vulgárne nadávať svojej manželke, napadnúť ju, rozbíjať zariadenie bytu," informuje hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trenčíne Katarína Kuzmová. "Určite sa obávala o život, prežívala strach, takéto osoby trpia depresiami," tvrdí psychiatrička Darina Hrabovská. 

Žene sa vyhrážal nožom

Muž mal v ruke nôž, ktorým svoju ženu ohrozoval. Dokonca jej ho mal priložiť ku krku. "Muž mal vytočiť linku 158 s tým, že keď neprídu policajti na miesto do piatich minút, tak ju zavraždí," hovorí Kuzmová. "Je to kuriózne. Jednal pod vplyvom alkoholu, vtedy je to správanie nevyspytateľné," tvrdí Hrabovská. 

Policajti prišli do bytu v poslednej chvíli

Našli ho v izbe s nožom v ruke. Na ženu útočil aj pred nimi. Policajti muža spacifikovali a skončil v cele. Zaistili aj nôž, ktorým ženu ohrozoval. "Policajný vyšetrovateľ obvinil 23-ročného muža z prečinu nebezpečné vyhrážanie," informuje Kuzmová. 

Muža eskortovali na súd

Pred súdom ho čakali príbuzní a aj jeho žena. Tá mu vyčíňanie odpustila. Svedčí o tom bozk, ktorý pred vstupom do budovy dala. "Ženy ťažko takýchto mužov nechajú odísť, stále si myslia, že sa zmenia, ale nezmenia sa. Tá žena by mala odísť, takéhoto človeka nezmení," hovorí Hrabovská. 

Zo súdu domov ale nešiel. Putoval do vyšetrovacej väzby. "Sudca pre prípravné konanie vzal muža obvineného z prečinu nebezpečného vyhrážania do tzv. preventívnej väzby," informuje hovorca Krajského súdu v Trenčíne Roman Tarabus. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy