Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Nadávali, urážali policajtov: Protesty v Miloslavove majú dohru
Zdielať na

Nadávali, urážali policajtov: Protesty v Miloslavove majú dohru

MILOSLAVOV / Nadávali, urážali, či vyzývali ich do bitky. Mladiství, ktorí na proteste v Miloslavove policajtom adresovali spŕšku vulgarizmov, zostanú pravdepodobne až na jeden prípad nepotrestaní. Polícia analyzovala dostupné videá, no nič nezákonné na nich nevidela. Vyšetrovanie ale odhalilo iné priestupky.

Približne 200 ľudí sa stretlo na proteste v Miloslavove ešte počas platného zákazu zhromažďovania. Väčšina zúčastnených boli tínedžeri. Agresivita začala stúpať potom, ako dav polícia išla rozpustiť. "Z tohto celého sú videozáznamy, tie deti sú identifikovateľné. Tí rodičia sú predvolatelní na úrad práce," hovorí psychologička Barbora Kuchárová. "Ten, kto sa takým spôsobom správa, sa dopúšťa trestného činu. Aj keď ide o útoky takéhoto charakteru, čo sa týka rôznych nadávok a vyhrážania sa," informuje expertka na trestné právo Lucia Kurilovská. 

Polícia videá po proteste zozbierala a analyzovala. Až na jeden prípad ale problém nikde nakoniec nevidela. "Hanbi sa! Fúj, máte pomáhať a chrániť," odznelo od účastníkov protestu. 

"Na základe zabezpečených videozáznamov prebieha objasňovanie priestupku proti verejnému poriadku, z ktorého je podozrivá jedna osoba," uviedol hovorca Krajského riaditeľstva policajného zboru v Bratislave Michal Szeiff. Problém videla ale v nedodržiavaní protipandemických opatrení. "Na zhromaždení bolo zistených 14 priestupkov na úseku porušenia povinností súvisiacich s dodržiavaním protipandemických opatrení, tie boli zaslané za účelom prejednania na príslušný subjekt," tvrdí Szeiff. Na ťahu je teda regionálny úrad verejného zdravotníctva. Ten rozhodne o prípadných sankciách. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy