Jasno
17°
Bratislava
Bonifác
14.5.2024
V Bukovci vypukol požiar. Horelo v slávnom hoteli
Zdielať na

V Bukovci vypukol požiar. Horelo v slávnom hoteli

KOŠICE / Požiar vypukol v bývalom slávnom hoteli ešte pred polnocou. Hasiči s plameňmi bojovali niekoľko hodín. Horieť začala aj plynová prípojka pri budove. Hotel, ktorý kedysi mnoho slávnych vyhľadávalo, sa nepodarilo zachrániť a zhorel do tla.

Plynári museli urýchlene plyn odstaviť a vypustiť ho. Predbežná škoda ešte v nočných hodinách vyčíslená nebola, no bude väčšia ako 200-tisíc eur. "Čo sa týka výšky škody, momentálne nedokážeme vyčísliť, to sa potom vyjadrí majiteľ," konštatoval Tomáš Berzetei, okresný riaditeľ HaZZ Košice.

Podľa informácií TV JOJ mala byť podlaha v budove poliata horľavinou. S upratovaním a prehrabavaním sutín začali v ranných hodinách. " V neskorých večerných hodinách bol ohlásený požiar v bývalom hoteli na Bukovci. Ako prvé jednotky prišli na miesto z hasičského zboru zo Šace. Vzhľadom na rozsah privolali ďalšie posilové jednotky," informoval Tomáš Berzetei.

Budova, v ktorej sa v minulosti stretávala smotánka časom úplne schátrala a stretávať sa v nej mali už iba bezdomovci. Nájomca, ktorým je zástupca starostu v Jasove, chcel v areáli stavať domy pre sociálne slabšie rodiny.

​Presnú príčinu určí až vyšetrovateľ príčin požiaru, pripadne pes na vyhľadávanie akcelerátorov horenia. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy