Zatiahnuté
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Pre pár eur zaútočil na dôchodcu v tmavej chodbe
Zdielať na

Pre pár eur zaútočil na dôchodcu v tmavej chodbe

NOVÉ MESTO NAD VÁHOM / Tomu sa povie zbabraná lúpež. 43-ročný muž z Nového Mesta nad Váhom sa pokúsil počas dňa okradnúť dôchodcu. Ten sa ale statočne ubránil. Nepoučiteľný recidivista skončil v rukách polície a hrozí mu dlhoročné väzenie.

Za mrežami strávil takmer polovicu svojho života a v policajných putách skončil opäť. 43-ročný Norbert z Nového Mesta nad Váhom mal zbabelo zaútočiť na dôchodcu v tmavej chodbe pri autobusovej stanici. To všetko pre pár eur.

"Muž mal dôchodcu vyzvať, aby mu dal 30 eur, čo poškodený odmietol. Muž mu mal preto chytiť plátennú tašku, ktorú držal v ruke, pričom sa jej mal s použitím sily zmocniť," uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trenčíne, Katarína Kuzmová.

Starček sa svojich vecí nechcel vzdať a útočníkovi statočne vzdoroval. Keď mu navyše prišla na pomoc zamestnankyňa herne, Norbert s prázdnymi rukami ušiel. Policajti z Nového Mesta nad Váhom na základe popisu páchateľa ihneď vedeli, s kým majú dočinenia.

"Policajná hliadka s využitím osobnej a miestnej znalosti 43-ročného muža vypátrala a obmedzila ho na osobnej slobode," priblížila Kuzmová.

Muža obvinili zo zločinu lúpeže. Ide pritom o mnohonásobne súdne trestaného recidivistu, ktorý strávil za mrežami takmer 20 rokov prevažne za majetkovú ale i násilnú trestnú činnosť. Na súde vyšlo najavo, že lúpež na dôchodcovi spáchal v čase, kedy mal nastúpiť na ďalší výkon trestu.

"Okresný sud Piešťany uznal v novembri minulého roka obžalovaného za vinného z prečinu krádeže. Uložil mu trest odňatia slobody vo výmere päť mesiacov, rozsudok je právoplatný," potvrdila hovorkyňa Krajského súdu v Trnave, Jana Kondákorová.

Nepoučiteľného recidivistu tak eskortovali priamo do výkonu trestu vo väznici v Leopoldove. Na súde sa bude zodpovedať aj za lúpež na dôchodcovi, za čo mu hrozí, že za mrežami strávi ďalších 12 rokov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy