Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Tragická zrážka sanitky a auta. Vodič následkom zranení podľahol
Zdielať na

Tragická zrážka sanitky a auta. Vodič následkom zranení podľahol

SPIŠSKÁ NOVÁ VES / Vážna dopravná nehoda sa stalo ráno medzi Spišskou Novou Vsou a Odorínom. Čelne sa zrazilo auto so sanitkou, ktorá smerovala do Košíc. Muža z auta museli hasiči vystrihovať.

V sanitke, ktorá smerovala na obec Odorín, bol pacient a jeho sprievod. Seat prešiel znenazdajky do protismeru. Nasledoval poriadne tvrdý náraz. Sanitku na ceste otočilo a osobné auto vyhodilo mimo cesty. Kým posádka sanitky sa z vraku dostala po vlastných nohách, vodič seatu ostal zakliesnený. Okamžite mu začali pomáhať. V jeho záchrane pokračovali aj posádky sanitiek spolu s hasičmi. 

"Zistili sme, že vo vozidle sa nachádza jedna zakliesnená osoba. pomocou hydraulického naradia sme osobu vyprostili. Medzitým už prebiehali záchranárske práce, pričom osoba bola v bezvedomí," povedal veliteľ zásahu HaZZ SNV Ivan Soták. 

Bol to pre záchranné zložky náročný výjazd. O život muža bojovali v rozbitom aute. Po stabilizovaní ho prevzali do sanitky, kde v ošetrovaní pokračovali. Dopoludnia nemocnica informovala, že mladý muž po nehode zomrel. Informáciu potvrdila aj policajná hovorkyňa. Posádka v prevozovej sanitke sa zranila iba ľahko, aj ich vzali na ošetrenie do nemocnice. "Pacient bol do nemocnice privezený v kritickom stave, žiaľ, napriek enormnej snahe lekárov sa ho už nepodarilo zachrániť," povedala hovorkyňa siete nemocníc Bianka Krejíová. 

Policajti hlavný ťah medzi Danišovcami a Odorínom na chvíľu úplne uzavreli. Po asi polhodine spustili jeden jazdný pruh. Prípad si prevzal policajný vyšetrovateľ. "Vodič prevozovej satnitky bol na mieste podrobený dychovej skúške s negatívnym výsledkom, to, či pred jazdou požil alkoholické alebo iné omamné látky vodič Seatu, bude zisťované pri nariadenej pitve," dodala hovorkyňa KR PZ Košice Lenka Ivanová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy