Skoro jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Opitému mužovi vystrelila zbraň v ruke a zasiahla ho do oka. Lekári bojujú o jeho život
Zdielať na

Opitému mužovi vystrelila zbraň v ruke a zasiahla ho do oka. Lekári bojujú o jeho život

MICHALOVCE / Tridsaťjedenročný muž sa vo štvrtok, 2. februára, večer v obci Závadka v michalovskom okrese pravdepodobne nešťastnou náhodou postrelil do oka. Náboj mu uviazol v hlave. Lekári teraz bojujú o jeho život.

Výstrel padol v staršom rodinnom dome, ktorý stojí v strede dediny. V tom čase sa mali v jeho vnútri nachádzať 2 osoby. "Podľa doterajších zistení si muž pravdepodobne pri neodbornej a neopatrnej manipulácii so zbraňou, sám strelil do oka," informovala hovorkyňa Krajského prezídia policajného zboru v Košiciach, Lenka Ivanová. 

Prognózy sú neisté

K 31 - ročnému mužovi ihneď privolali záchranárov. Strelné poranenie hlavy bolo mimoriadne vážne. Nakoniec ho previezli do nemocnice. "Posádka ho musela vzhľadom na jeho zdravotný stav uviezť do umelého spánku a do nemocnice bol transportovaný v kritickom stave," uviedla hovorkyňa operačného strediska, Alena Krčová. Lekári momentálne bojujú o jeho život, no prognózy sú neisté. "Pacient bol privezený do michalovskej nemocnice v kritickom stave. Momentálne je v umelom spánku," povedala Jana Fedáková, hovorkyňa nemocnice v Michalovciach. 

Nebol triezvy

Polícia podrobne zadokumentovala miesto činu. Preverovať sa bude pôvod aj typ strelnej zbrane. "Zbraň bola na mieste zaistená a zaslaná na kriminalisticko-expertízne skúmanie," informovala hovorkyňa Lenka Ivanová. Cieľom vyšetrovania bude zistiť či muž konal úmyselne alebo išlo o náhodou. V čase výstrelu bol totiž v miestnosti osamote. "V priebehu vyšetrovania udalosti bolo zistené, že muž bol pod vplyvom alkoholu a to v množstve viac ako 2 promile," doplnila hovorkyňa Ivanová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy