Jasno
18°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Išiel za prácou a skončil v pátraní. Slovák zostal v Nemecku bez dokladov, mobilu aj bez peňazí
Zdielať na

Išiel za prácou a skončil v pátraní. Slovák zostal v Nemecku bez dokladov, mobilu aj bez peňazí

SLOVENSKO/ NEMECKO / Bez dokladov, bez mobilu a bez peňazí. Tak sa ocitol na ulici v Nemecku 29-ročný muž zo Slovenska. Stalo sa tak po tom, ako sa nepohodol so svojím zamestnávateľom. Príbuzní o ňom nemali žiadne správy. Na polícii preto nahlásili, že je nezvestný.

29-ročný Gabriel odišiel z Humenného ešte pred dvoma týždňami, a to s ďalšími troma mužmi z osady. Išli za prácou do Nemecka.

"Išiel tam po robote, lebo tu má málo platu. Na stavbe. Na búračkach robil," povedala svokra Hedviga.

Podľa slov príbuznej ešte minulý týždeň sa so svojím zamestnávateľom nepohodol. Skontaktovala sa o ostatnými kolegami a dozvedela sa, že ho z ubytovne poslal preč. No to bolo pred šiestimi dňami.

"Nemá pri sebe ani mobil, ani občiansky, nič, dali sme na políciu pátranie. Ten čo ho zobral, je naňho zatykač a on ho bez peňazí vyhnal vonku," pokračuje svokra.

Skúsenosti so sprostredkovateľom zamestnania má aj muž zo susedstva. Podľa jeho slov sú obavy na mieste.

"On sa o ľudí nestará. Len robiť a viac nič. 50 eur za dva mesiace. Ešte dobre, že som sa domov dostal on sa volá Jaro a je to veľký podvodník. Nevedia, ako platí, on každému sľubuje hory-doly," povedal sused.

Okrem našich ho hľadali aj policajti v Nemecku. Príbeh sa napokon skončil šťastne. Muž sa príbuzným ohlásil pred pár hodinami. Rodina už myslela na najhoršie. Báli sa, že deti prišli o otca.

"Máme veľký strach o nho. Jak že nie, však on má deti. Teraz sa narodilo jedno bábätko, týždňové máme doma, my máme strach oňho," povedala svokra.

"Hľadaný muž sa napokon telefonicky ozval príbuznej s tým, že sa nachádza v Nemecku a je v poriadku. Pátranie tak bolo odvolané," povedala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove, Jana Ligdayová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy