Jasno
Bratislava
Jozef
19.3.2024
Vlček opäť pred súdom. Prokurátor ho navrhuje súdiť za vraždu manželky, jej telo mal rozpustiť v sude
Zdielať na

Vlček opäť pred súdom. Prokurátor ho navrhuje súdiť za vraždu manželky, jej telo mal rozpustiť v sude

TRNAVA / Miroslav Vlček, ktorý si za mrežami odpykáva 12 rokov za zločin pozbavenia osobnej slobody. Dôvodom sú nové dôkazy. Zistenia nasvedčujú tomu, že telo matky dvoch detí bolo rozpustené v kyseline. Za úkladnú vraždu môže Vlčekovi hroziť doživotie. Odsúdený vinu popiera.

Andrea Vlčeková zmizla ešte v decembri 2016, spred škôlky v Hlohovci, kde odviezla svoje dieťa. Dvaja muži ju mali násilím vtiahnuť do auta. Jeden z únoscov, už právoplatne odsúdený Vojtech Ollé ju mal odviezť do hangáru vo Veľkých Ripňanoch. Tam ju mal Vlček priviazať reťazami o stoličku a prinútiť ju prepísať podiely vo firmách.

Zvrat nastal minulý rok v lete, keď celý objekt obsadila polícia a našla kľúčový dôkaz - sud s kyselinou. Súd trval viac ako tri hodiny. Odsúdený Miroslav Vlček pred senátom vyhlásil, že žiadnu vraždu nespáchal. Podľa špeciálneho prokurátora Daniela Lipšica sa v sude okrem náušnice našli aj plastové nechty a zubné plomby, ktoré aj podľa zdravotnej dokumentácie patrili Andrei Vlčekovej.

"Je zrejmé, mimo dôvodnú pochybnosť, že v tomto sude s kyselinou bola rozpustená poškodená," povedal špeciálny prokurátor ÚŠP SR Daniel Lipšic. A to je dôvod prečo chcú Vlčeka stíhať pre úkladnú vraždu. Podľa Ollého výpovede zostal Vlček nakoniec so svojou bývalou manželkou sám, čo popiera. Tvrdil, že v sklade vo Veľkých Ripňanoch už niekoľko rokov nebol.

Okrem toho v deň, keď Andrea zmizla mal byť sklad podľa jeho slov monitorovaný políciou. Aj Miroslav Vlček dal návrh na obnovu konania, avšak tentokrát vo svoj prospech. Súd sa tým bude zaoberať v polovici februára. Ohradil sa aj voči prehliadke priestorov, ktorá bola podľa slov nezákonná. "Všetky dôkazy, ktoré získala polícia sú nezákonné," uviedol Vlček.

Vlček dal návrh na vypočutie príslušníkov NAKA a taktiež policajtov a ďalších svedkov, ktorí sa mali nachádzať pred areálom v Ripňanoch. Okresný súd napokon o návrhu na obnovu konania v prípade Vlčekovej exmanželky nerozhodol. Nariadil vypracovanie nového znaleckého posudku. "S totožnými otázkami ako bol už predložený zo strany prokurátora. Na základe pribratia znalca zo strany sudu," uviedol právny zástupca poškodenej. Verejné zasadnutie sudca z dôvodu ďalšieho dokazovanie odročil na 18. marca.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy