Polojasno
12°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Zneužíval maloletých chlapcov. Priznal sa, dostal miernejší trest
Zdielať na

Zneužíval maloletých chlapcov. Priznal sa, dostal miernejší trest

TRENČÍN / Okresný súd v Trenčíne uzavrel kauzu knihovníka, ktorý zneužíval 11-ročných chlapcov. K činu sa priznal a oľutoval. Navyše vyšetrovateľom sám prezradil mená detí, ktoré zneužil. To mu pomohlo a vyviazol s miernejším trestom.

Bývalý knihovník sa s prokurátorom dohodol, že za mrežami strávi päť rokov. Tento trest mu odklepla aj sudkyňa okresného súdu v Trenčíne. "Obvinený sa mal dopustiť pokračovacieho zločinu sexuálneho zneužívania, jednalo sa o maloletých chlapcov," uviedla prokurátorka Krajskej prokuratúry Trenčín. 

22 rokov pracoval ako knihovník. So svojimi obeťami, s 11-ročnými chlapcami sa mal zoznamovať práve v knižnici. Tu ich mal podľa rozsudku aj zneužívať. "Známych bolo 6 maloletých chlapcov," informovala prokurátorka. Všetko sa prevalilo potom, ako v polovici minulého roka zadržali policajti muža podozrivého z drogovej trestnej činnosti. Ten im povedal, že drogy berie preto, lebo ho v mladosti zneužíval práve knihovník. Toho okamžite zadržali. "Vyšetrovateľ obvinil 53-ročného muža zo zločinu sexuálneho zneužívania," konštatovala hovorkyňa Policajného zboru v Trenčíne, Danka Adámiková. 

Obžalovaný v minulosti organizoval aj viacero detských táborov. Hrozilo mu 7 až 12 rokov. Nakoniec sa s prokurátorom dohodol na piatich. "Doposiaľ netrestaný, priznal sa, oľutoval. Súd považuje trest za dostatočný," reagovala sudkyňa Okresného súdu v Trenčíne. "Trest bol znížený, pretože osoba nebola stíhaná, pomáhal pri objasňovaní, sám nahlásil mená obetí. Bez jeho pomoci, by sa ich nepodarilo stotožniť," uviedla prokurátorka. Súd mu zároveň nariadil psychiatrické a sexuologické liečenie ambulantnou formou.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy