Skoro jasno
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Mladý muž sa priznal k napadnutiu bežkyne, už si aj vypočul rozsudok
Zdielať na

Mladý muž sa priznal k napadnutiu bežkyne, už si aj vypočul rozsudok

NITRA / Mladík z Ukrajiny, ktorý v auguste napadol a brutálne dobil 55-ročnú ženu už pozná svoj trest. Spočiatku vinu odmietal, no po mesiacoch strávených vo väzbe sa k činu priznal. Prípad sa stal v Nitre, na ženu zaútočil, keď si bola zabehať.

Odsúdený mladík prišiel na Slovensko asi dva mesiace pred činom aj s mamou. Obaja tu mali prácu, všetko sa však zmenilo po útoku. Skončil s putami na rukách a vo väzbe.

V auguste 20-ročný Ukrajinec z ničoho nič dobehol k 55-ročnej bežkyni. Od chrbta ju schytil pod krk a zatiahol do kríkov. Tam ju zhodil na zem. Viackrát ženu udieral päsťou do tváre a v šialenom útoku pokračoval. 

V rámci prečítania rozsudku na súde v Nitre zaznel aj opis útoku: "Poškodená naňho kričala, aby ju nebil, na čo ju obvinený schytil obidvoma svojimi rukami pod jej krk a začal ju škrtiť, pričom následne na chvíľu prestal, ale vzápätí ju opäť niekoľkokrát udrel päsťou do pravej časti jej tváre."

Potom ženu nechal dobitú v kríkoch a z miesta ušiel. Napadnutá bežkyňa sa zo vážnych zranení zotavovala dlhé mesiace. On však tvrdil, že je nevinný.

Útočníkova mama synovu vinu odmietala: "Ja neverím, že to urobil, oni tu chcú na neho hodiť. On mi povedal: mama, ja som to nebol."

Po mesiacoch strávených vo väzbe sa však k útoku Ukrajinec priznal. To mu aj pomohlo, čo sa týka výšky trestu. Súd rozhodoval v jeho neprítomnosti.

"Bol uložený úhrnný trest odňatia slobody vo výmere 7 mesiacov nepodmienečne," povedala Lena Kiradžiev, hovorkyňa súdu Nitra. 

Do trestu sa započítava aj pobyt vo väzbe a o niekoľko týždňov sa tak muž dostane na slobodu. Súd, však zároveň rozhodol, že na Slovensku zostať nemôže.

"Súd ukladá obvinenému trest vyhostenia na 7 rokov a povinnosť nahradiť poškodeným spôsobenú škodu," upresňuje Lena Kiradžiev.

Mladík spočiatku svoju vinu popieral:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy