Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Lekár jazdil na diaľnici v protismere, nafúkal takmer dve promile
Zdielať na

Lekár jazdil na diaľnici v protismere, nafúkal takmer dve promile

TRENČÍN / Šokujúce chvíle zažili v nočných hodinách vodiči na diaľnici D1. 69-ročný opitý lekár odjazdil dva kilometre cesty v protismere.

Bardejovský doktor si poriadne zavaril. "Obvinený mal v nočných hodinách viesť osobné motorové vozidlo po diaľnici D1 v katastri obce Ladce v protismere," vyhlásila hovorkyňa krajskej polície v Trenčíne Katarína Kuzmová. Vystrašení šoféri zalarmovali políciu a po vypátraní páchateľ v dôchodkovom veku svojou úprimnosťou mužov zákona prekvapil.

"Vodič mal policajtom uviesť, že počas jazdy užíval alkoholické nápoje a dychovú skúšku bude mať pozitívnu. Tá skončila s výsledkom 1,90 promile," pokračovala Kuzmová. Muž sa dočkal super rýchleho konania, v ktorom spoznal svoj trest. "Z dôvodu, že dochádza za pacientmi, obvinený požiadal o uloženie krátkeho trestu zákazu činnosti, ktorý bol vyvážený vyšším peňažným trestom," uviedol hovorca Krajského súdu v Trenčíne.

Mercedes páchateľovi odtiahli, no aj tak by si ho dlho neužil. Sudca mu na rok zobral vodičský preukaz a udelil pokutu 4 000 eur.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy