Polojasno
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Muž v bratislavskej MHD sexuálne obťažoval malého chlapca. Zastavila ho kričiaca žena
Zdielať na

Muž v bratislavskej MHD sexuálne obťažoval malého chlapca. Zastavila ho kričiaca žena

BRATISLAVA / Muž v autobuse bratislavskej mestskej hromadnej dopravy obťažoval 10-ročného chlapca. Ako uvádza polícia, incident sa stal v uplynulých dňoch v smere do Devínskej Novej Vsi.

Ako informoval bratislavský policajný hovorca Michal Szeiff, neznámy muž mal počas cestovania v autobuse MHD prenasledovať 10-ročného chlapca. Chlapec chcel z blízkosti muža odísť, avšak muž sa aj napriek tomu zdržiaval v jeho blízkosti a cez oblečenie sa dotýkal svojich intímnych častí tela.

Celý incident, ktorý trval niekoľko minút, ukončila až jedna z cestujúcich, ktorá začala na muža kričať. Ten z miesta utiekol, pričom žena chlapca následne odprevadila až pred dvere domu. "Polícia už začala trestné stíhanie vo veci trestného činu výtržníctva. Po totožnosti muža intenzívne pátrame," informuje policajný hovorca Krajského riaditeľstva PZ v Bratislave Michal Szeiff. 

Polícia apeluje a vyzýva občanov, aby v prípade ak sú svedkami, alebo majú podozrenie z páchania akéhokoľvek protiprávneho konania, ich kontaktovali na čísle158. 

Dôvody, kvôli ktorým ľudia podobné veci páchajú sú rôzne

Taktiež sú ovplyvnené niekoľkými faktormi. Podľa psychologičky treba pri posudzovaní divných chúťok páchateľa brať do úvahy jeho osobnostné predispozície a taktiež sexuálnu orientáciu. "V neposlednom rade tu zohráva úlohu práve ten faktor príležitosti, že príde v podstate k tomu, že v tento čas je tu pre neho vyhliadnutá obeť, alebo ten objekt náhradný, ktorý sa mu javí, ako dostupný v tom momente a ľahko nejako použiteľný pre uspokojenie jeho osobných potrieb," hovorí klinická psychologička Erika Tkáčová 

Takýto incident môže na dieťati zanechať trvalé následky

To, ako sa s tým vysporiada je individuálne. Psychologička odporúča rodičom, aby nebránili dieťaťu, ktoré si podobnou situáciou prešlo v prejave akýchkoľvek emócii, ide totiž o ich vnútorné vysporadúvanie sa s daným incidentom. "Či hovoríme o tom, že to dieťa bude mlčať, alebo bude agresívne," tvrdí Tkáčová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy