Polojasno
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Najprv naháňačka s políciou a potom útek z nemocnice. Muž sa nakoniec sám prihlásil na policajnej stanici
Zdielať na

Najprv naháňačka s políciou a potom útek z nemocnice. Muž sa nakoniec sám prihlásil na policajnej stanici

VRANOV NAD TOPĽOU / Víkendová naháňačka vo Vranove nad Topľou, po ktorej policajtom ušiel vodič nemocničným oknom, zostáva zatiaľ bez záveru. 25-ročný muž sa po riskantnej jazde a úteku pred policajtmi sám dostavil na policajnú stanicu. No tak ako slobodne prišiel, tak z nej aj slobodne odkráčal.

Začalo to v obci Hencovce. Vodič osobného auta prešiel do protismeru a trafil protiidúcemu autu spätné zrkadlo. Vodič ale nezotrval na mieste nehody a ušiel smerom do mesta.

Po banálnej nehode v hodnote jedného spätného zrkadla a po telefonáte na políciu sa začalo pátranie. Zakrátko vodiča s autom objavila jedna z policajných hliadok. Pri tankovaní na čerpacej stanici.

Všetko to videla aj obsluha čerpacej stanice, ktorá vtedy mala službu. Policajti prišli k tankujúcemu mladíkovi a požiadali ho, aby dotankoval a preparkoval. On dotankoval, nezaplatil a ušiel.

"Po príchode k vozidlu hliadka vodiča vyzvala, aby odložil tankovaciu pištoľ a preparkoval vozidlo na parkovisko čerpacej stanice. Vodič po nastúpení do vozidla začal z čerpacej stanice unikať, pričom nerešpektoval ich výzvy a pokyny," uviedol hovorca KR PZ Prešov Daniel Džobanik. 

"V podstate on nemal nejako veľký úmysel nezaplatiť, len ho policajti vyrušili," povedala vedúca čerpacej stanice Martina. 

Mladík sadol do auta a pred zrakmi policajtov dupol na plyn. Nasledovala naháňačka s majákmi a sirénami cez mesto a tri dediny až kým mladý vodič nehavaroval. Narazil do auta pred sebou a následne ho odhodilo do policajného auta, ktoré ho prenasledovalo.

"Keď narazil do vozidla Mitsubishi, jeho otočilo o 180 stupňov a narazil do policajného auta, ktoré ho prenasledovalo," uviedol majiteľ odťahovej služby Milan Geci-Borov. 

Vodič bol po nehode zadržaný a prevezený do nemocnice. Nielen na ošetrenie ale aj s podozrením na užitie omamných látok, keďže policajný dreger ukázal nulu. Tiež bol však zranený po nehode a keď ho zavreli do miestnosti s röntgenom, ušiel policajtom druhýkrát - cez okno nemocnice. "Utiekol cez okno a bežal preč," povedal svedok incidentu. 

Hľadali ho celú noc, no bezvýsledne. Na polícii sa prihlásil sám na druhý deň - v sprievode svojej matky. Z policajnej stanice napokon odkráčal rovnako slobodne ako do nej vstúpil.

"Vec je v štádiu šetrenia, čaká sa na odborné vyjadrenie k vyšetrenie odobratej vzorky za účelom zistenia prítomnosti návykovej alebo omamnej látky. Zatiaľ je udalosť v štádiu priestupku," uviedol hovorca KR PZ Prešov Daniel Džobanik. 

"My to máme vyrovnané, nám nevznikla žiadna škoda. Prišla to zaplatiť jeho mama," dodala vedúca čerpacej stanice. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy