Oblačno
13°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Opitý otec sa vyhrážal synovi smrťou. Sudca ho vzal do väzby, podľa muža sa nič vážne nestalo
Zdielať na

Opitý otec sa vyhrážal synovi smrťou. Sudca ho vzal do väzby, podľa muža sa nič vážne nestalo

PARTIZÁNSKE / O tom, aké trestnoprávne následky môže mať zdanlivo obyčajná hádka so synom, sa na vlastnej koži presvedčil 69-ročný Milan z obce Bošany. Muž mal pod vplyvom alkoholu niekoľkokrát zakričať slová „Zabijem ťa“, za čo napokon skončil na polícii. Obvinili ho z nebezpečného vyhrážania a sudca ho vzal do väzby.

Na pohlaď neškodný krívajúci sedemdesiatnik sa podľa svedkov pod vplyvom alkoholu mení na agresívneho a nebezpečného muža. Tak to malo byt aj v jeden večer, kedy sa v jeho byte strhla rodinná hádka.


"Muž sa mal v podvečerných hodinách v byte v jednej z obcí v okrese Partizánske pod vplyvom alkoholu a predchádzajúcej hádke opakovane vyhrážať svojmu synovi tým, že ho zabije," potvrdila hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trenčíne, Katarína Kuzmová. 

Syn, ktorý má amputovanú nohu a nedokáže sa brániť ako zdravý človek, sa bál o život. Navyše, otec mal svoje vyhrážky umocniť tým, že sa načiahol po stojane s nožmi. V tom mu mal zabrániť druhy syn.

"Syn v obave o svoj život zavolal na otca políciu. Privolaná policajná hliadka Obvodného oddelenia Policajného zboru v Partizánskom agresívneho muža obmedzila na osobnej slobode a bol umiestnený v cele policajného zaistenia," uviedla Kuzmová.

69-ročného Milana obvinili z nebezpečného vyhrážania. Navyše, sudca z Partizánskeho ho po vypočutí vzal do väzby. "Pretože z konkrétnych skutočností vyplýva dôvodná obava, že bude pokračovať v trestnej činnosti," uviedol hovorca Krajského súdu v Trenčíne, Roman Tarabus.

"Ja mám 69 rokov, kde by som ja ich mohol napadnúť, dvoch ľudí, ktorí majú okolo sto kilov," obhajoval sa obvinený Milan.

"Obvinený je trestne stíhaný pre skutok, počas ktorého bol pod vplyvom alkoholu, ktorý naďalej požíva aj po absolvovaní protialkoholického liečenia a podľa vyjadrenia svedkov je pod vplyvom alkoholu agresívny, pričom jeho agresivita sa stupňuje," povedal Tarabus.

Mužovi tak razom hrozí až trojročné väzenie. Podľa jeho slov sa však nič vážne nestalo a proti vzatiu do väzby podal sťažnosť. "Počas výsluchu pred sudcom pre prípravné konanie obvinený uviedol, že skutok sa nestal tak, ako uvádzajú svedkovia," doplnil Tarabus.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy