Skoro jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Osamelá smrť nevládneho seniora v horiacom byte. Hasiči vyrazili dvere, no pomôcť mu už nedokázali
Zdielať na

Osamelá smrť nevládneho seniora v horiacom byte. Hasiči vyrazili dvere, no pomôcť mu už nedokázali

TRENČÍN / Na sídlisku v Trenčíne sa stal v byte tragický požiar. Nachádzal sa v ňom nevládny 77-ročný dôchodca. Žiaľ, po tom, ako hasiči vyrazili dvere, už mu nebolo pomoci. Podľa všetkého sa mu stala osudnou cigareta.

Stalo sa to v činžiaku na Soblahovskej ulici v Trenčíne. Ráno na svitaní si okoloidúci ľudia všimli rozbité okno na deviatom poschodí, z ktorého stúpal čierny dym. Ihneď zalarmovali pomoc. Byt ale nikto neotváral.


"Boli vypáčené dvere, byt bol zadymený a požiar bol v druhom štádiu horenia, teda už taký útlmový a termokamerou sa robil prieskum, hľadali sa osoby," priblížil veliteľ zásahu Hasičského a záchranného zboru v Trenčíne, Martin Benko.

Najhoršie predpoklady sa naplnili. Dôchodcu, ktorý žil v byte sám iba so svojou mačkou, našli nevládne ležať na gauči.

"V tlejúcom matraci pod oknom bola nájdená jedna udusená osoba splodinami horenia, sčasti obhorená, bez známok života," povedal Benko.

Hasiči tlejúci gauč uhasili niekoľkými vedrami s vodou. Škody na okolitých bytoch nevznikli. Telo muža odviezli na pitvu. "Ďalšie osoby sa v byte nenachádzali, akurát ešte jedna mačka, ktorá bola udusená na zemi," doplnil Benko.

77 ročný muž bol tuhy fajčiar a podľa našich informácií je najpravdepodobnejšou príčinou vzniku požiaru práve tlejúca cigareta. Presné okolnosti tragédie sú  predmetom ďalšieho vyšetrovania.

Najčítanejšie správy