Polojasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Komplikácie pre prepadnutú cestu: Dôvodom bolo prasknuté potrubie
Zdielať na

Komplikácie pre prepadnutú cestu: Dôvodom bolo prasknuté potrubie

SPIŠSKÁ NOVÁ VES / Diera v ceste poriadne skomplikovala dopravu v metropole Spiša. Na hlavnom ťahu sa prepadla vozovka. Takmer meter hlboký kráter spôsobila voda z prasknutého potrubia. Udialo sa to 19. januára počas dopravnej špičky.

Diera sa objavila uprostred cesty na Mlynskej ulici. Kompetentní museli rýchlo improvizovať. Voda sa spod asfaltu liala na vozovku "Došlo k poruche na vodovodnom potrubí, ktoré napája centrum mesta a sídlisko Tarča. Postupne došlo k zboreniu podložia a prepadnutiu cesty," vyjadril sa primátor Pavol Bečarik."Bežne sa to nestáva, ale mali sme už takéto prípady. Či už v menšom merítku, alebo vo väčšom," dodal Vladimír Baloga, riaditeľ strediska SNV, SC KSK.

Cestári, policajti aj vodári museli rýchlo konať, aby sa predišlo ďalším, ešte väčším škodám. "Policajti ihneď okolie miesta uzavreli, na mieste regulovali dopravu a vodičov odkláňali na blízke komunikácie. V súčasnej dobe je miesto neprejazdné, riadne označené dopravným značením," vysvetlila hovorkyňa KR PZ v Košiciach, Lenka Ivanová. "Toto nebola záležitosť správy ciest. Stalo sa to na ceste, ktorú Správa ciest KSK spravuje. Ale bola to porucha vodárenskej spoločnosti," dodal Baloga.

Zodpovednosť za stavebné práce majú vodári. Tí si dali poriadnu výzvu, ešte v ten deň chceli cestu sprejazdniť "Dodávka vody našim odberateľom nebola prerušená ani po odstavení vody v úseku poruchy. Po vytýčení všetkých inžinierskych sietí bude následne porucha odstránená," vysvetlila v stanovisku hovorkyňa PVS, Božena Dická. Uzatvorený úsek sa im v popoludňajších hodinách podarilo sprejazdniť.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy