Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Manželke vykričal, že ju zabije. Ostatné ženy volali o pomoc, naháňal ich vyzlečený
Zdielať na

Manželke vykričal, že ju zabije. Ostatné ženy volali o pomoc, naháňal ich vyzlečený

PREŠOV / Povedala mi, že už nikdy neuvidím našu dcéru. Takto svoje správanie obhajuje 25- ročný muž. Policajti ho vinia z nebezpečného vyhrážania. Pri incidente totiž manželke vykričal, že ju zabije. Len tým sa to však neskončilo. Policajti na mieste videli ďalšie ženy, ako utekajú a kričia o pomoc. Naháňať ich mal do pol pása vyzlečený chlap.

Incident sa začal pre nezrovnalosti medzi manželmi. Správanie mladého muža sa ale malo vyhrotiť natoľko, že zasahovať musela polícia. 


"Muž pred jedným z bytových domov atakoval ženu, pričom sa jej vyhrážal, že ju zabije. Konanie muža vzbudil u ženy  dôvodnú obavu o život a zdravie, pričom jej nespôsobil žiadne zranenia," uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove, Jana Ligdayová. 

Hliadka po príchode na miesto zaregistrovala ďalšie ženy, ako kričia o pomoc a utekajú pred mužom, ktorý mal byť do pol pása vyzlečený a kričať mal nezrozumiteľné frázy v ukrajinskom jazyku. Na výzvy polície nereagoval a keďže nebolo jasné, či v ruke nedrží nôž alebo iný nebezpečný predmet, policajti využili aj hrozbu zbraňou.

Policajti museli použiť hmaty a chvaty, aby mladíka spacifikovali. Nasledovala bezpečnostná prehliadka. Po nej sa ale na slobodu nedostal. "Polícia muža zadržala, obmedzila na osobnej slobode," dodala Ligdayová. 

So ženou sa nám hovoriť nepodarilo. 25- ročný muž tvrdí, že toto bolo dôvodom jeho správania. "Povedala mi, že neuvidím svoju dcéru," povedal obvinený. 

Muž čelí obvineniu z nebezpečného vyhrážania. Prokurátor navrhol, aby bol stíhaný väzobne. "Obvinený bol sudkyňou pre prípravné konanie Okresného súdu Humenné vzatý do väzby na základe dôvodnej obavy, že by mohol pokračovať v páchaní trestnej činnosti. Rozhodnutie je právoplatné," uviedla hovorkyňa súdov v Prešovskom kraji.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy