Oblačno
14°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Tragická dopravná nehoda: Cyklistka neprežila zrážku s autom
Zdielať na

Tragická dopravná nehoda: Cyklistka neprežila zrážku s autom

BANSKÁ BYSTRICA / Na ceste medzi Poltárom a Kokavou nad Rimavicou sa stala vo štvrtok, 20. januára, ráno tragická dopravná nehoda. Auto tam zrazilo cyklistku. Viac ako hodinu bojovali o jej život okoloidúci vodiči aj záchranári.

Žena, ktorá pracovala v jedálni v domove sociálnych služieb, smerovala do práce, vodič sa zase vracal zo zamestnania. Do práce chodila každý deň na svojom starom bicykli. Bolo to viac ako sedem kilometrov. Žena (53) sa ale už do zamestnania nedostala. Asi kilometer od cieľa ju zrazil vodič osobného auta. "Podľa doterajších zistení z miesta dopravnej nehody sa vodič osobného auta pravdepodobne plne nevenoval vedeniu vozidla a zozadu narazil do cyklistky," informuje hovorkyňa KR PZ Banská Bystrica Petra Kováčiková.

Ján sa vracal z nočnej zmeny aj so svojimi kolegyňami. V čase dopravnej nehody bola ešte tma. Nám povedal, že cyklistku vôbec nevidel, aj napriek tomu, že mala na sebe reflexnú vestu. Oslepovali ho svetlá oproti idúcich vozidiel. "Oproti autá išli, veľa áut išlo oproti. Vysoké svetlá mal tie neónové, svietili mi do očí," hovorí vodič Ján.

Cyklistku, si podľa jeho slov všimol, až keď do nej narazil. Žena vyletela na kapotu a čelné sklo a spadla na zem. Je stav bol mimoriadne vážny. Pomoc odborníka dostala ale takmer okamžite. "Už v čase telefonátu jej pomáhal lekár, ktorý prechádzal okolo a začal s oživovaním," uviedla hovorkyňa OS ZSS Alena Lacyková. Pridal sa k nemu aj ďalší zdravotník, ako aj policajtka, ktorá išla do služby.

V boji o jej život potom ešte viac ako hodinu pokračovali záchranári. "Vyslaní záchranári pokračovali v resuscitácii, žiaľ neúspešne. Lekár musel skonštatovať smrť," hovorí Lacyková. "V súvislosti s tragickou nehodou bolo začaté trestné stíhanie pre prečin usmrtenia, k vyšetrovaniu boli prizvaní aj znalci z odboru cestnej dopravy," dodala Lacyková.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy