Zatiahnuté
11°
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Lekárku odviedli policajti. Ordinovala pod vplyvom alkoholu
Zdielať na

Lekárku odviedli policajti. Ordinovala pod vplyvom alkoholu

BÁNOVCE NAD BEBRAVOU / 65- ročná lekárka z Bánoviec nad Bebravou má opletačky so zákonom. Do ordinácie po ňu prišli policajti. Pacienti mali podozrenie, že ordinuje opitá. Odmietla sa podrobiť dychovej skúške. Napriek tomu skončila v cele a sudca jej udelil trest.

Lekárka ordinovala na pohotovosti pre dospelých. Pacientom sa jej správanie nepozdávalo a preto zavolali policajtov. Mali podozrenie, že 65- ročná žena vyšetruje chorých pod vplyvom alkoholu. S privolanou policajnou hliadkou odmietala spolupracovať.

"Obvinená žena sa mala ako lekár počas výkonu svojej služby v ambulancii pohotovostnej služby aj po opakovanom riadnom poučení a výzve policajnej hliadky odmietnuť podrobiť dychovej skúške na zistenie prítomnosti alkoholu v dychu, ako aj odberu biologického materiálu," uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trenčíne,  Katarína Kuzmová.  

Policajti ju predviedli na oddelenie, kde trvala na tom, že fúkať nebude.

"Poverený príslušník Obvodného oddelenia Policajného zboru Bánovce nad Bebravou vzniesol obvinenie 65- ročnej žene z Bánoviec nad Bebravou pre prečin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky," povedala Kuzmová.

Pre televíziu JOJ sa lekárka vyjadrila, prečo sa odmietla podrobiť dychovej skúške. "Opakovane som fúkala kdekade a už som toho mala dosť," povedala obvinená lekárka. Dodala, že bola triezva.  

V policajne cele strávila dve noci. Potom ju eskortovali pred sudcu a ten rozhodol.

"Sudca vydal trestný rozkaz, ktorým obvinenú uznal vinnou zo spáchania prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a uložil jej trest odňatia slobody vo výmere tri mesiace, pričom výkon tohto trestu podmienečne odložil na skúšobnú dobu jeden rok," potvrdil hovorca Krajského súdu v Trenčíne, Roman Tarabus.

Sudca jej zároveň uložil trest zákazu činnosti poskytovať zdravotnú starostlivosť v trvaní 1 rok. S verdiktom spokojná nebola. "Obvinená proti trestnému rozkazu podala odpor, sudca preto nariadi hlavné pojednávanie, na ktorom vec prejedná," dodal Tarabus. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy