Polojasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Tímea je nezvestná už 20 rokov. Existujú indície, že môže byť nažive
Zdielať na

Tímea je nezvestná už 20 rokov. Existujú indície, že môže byť nažive

DOLNÝ ZEMPLÍN / Je to už 20 rokov, čo bolo vyhlásené pátranie po 15 ročnej Timei Nagyovej z obce Viničky v okrese Trebišov. Dievča zmizlo ihneď po tom, ako navštívilo svoju staršiu sestru. Dobrovoľní pátrači rozbiehajú v súvislosti s nezvestnou medzinárodné pátranie na sociálnych sieťach. Existujú totiž indície, že môže byť nažive.

Timeu videl naposledy živú šofér autobusu. Cestovala sama a vystúpila na zastávke v dedine, kde bývala. "A tam už k babke nedošla. Že údajne nastúpila do nejakého červeného auta," povedala mama nezvestnej. 

Po dvoch dňoch našli v dedine pri rieke pod železničným mostom školskú tašku Timei. Boli v nej aj osobné doklady. "V súvislosti s možnosťou zavlečenia osoby do zahraničia pomocou falošného pasu, neboli zistené žiadne relevantné informácie ani poznatky, ktoré by túto skutočnosť potvrdzovali," uviedla hovorkyňa KR PZ Košice Lenka Ivanová. 

Timea mala vtedy iba 15 rokov. Podľa vzhľadu študentka pôsobila oveľa staršie a bola mimoriadne atraktívna. "Veľmi pekná dievčina. Ideme dať von fotku, ktorá nikdy nikde nebola uverejnená," povedala Lulu Li, HAKA cielené pátranie po osobách. 

Všetko nasvedčuje tomu, že Timea opustila svoju rodinu dobrovoľne. Zrejme bola v spojení so skupinou osôb, ktorá dievčatá zo skromných pomerov prevážala tajne do zahraničia. "To boli závadové osoby a možno jej povedali, že zoberieme ťa niekam kde ti bude lepšie a nahovorili ju, aby odišla," uviedla Lulu Li. 

"Všetky informácie, ktoré boli získané boli preverené, ani jedna sa však nepotvrdila. Nepotvrdená je aj informácia o pobyte nezvestnej v Spojených Arabských Emirátoch," povedala Ivanová. 

Nie je známe, prečo sa Timea už 20 rokov nikomu neozvala. Takto by mohla vyzerať v súčasnosti. Pátranie na sociálnych sieťach môže priniesť novú čerstvú stopu. "Budeme radi, keď Timea sa ozve so statusom živá a zdravá," povedala Lulu Li. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy