Jasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Žena mala roky týrať svojho otca: Počas pojednávania skolabovala
Zdielať na

Žena mala roky týrať svojho otca: Počas pojednávania skolabovala

POVAŽSKÁ BYSTRICA / Tragédia v rodine. Aj tak sa dá nazvať to, čo sa roky dialo za múrmi rodinného domu v Považskej Bystrici. Podľa obžaloby mala Michaela svojmu otcovi celé roky ubližovať psychicky a neskôr aj fyzicky.

V pojednávacej miestnosti sa proti sebe zoči-voči postavili otec a jeho dcéra. Michaelu obvinili z týrania. "Ja by som to nazval rodinnou tragédiou," vyjadril sa obhajca obžalovanej, Marcel Péli. Podľa obžaloby mala Michaela svojho otca ponižovať, urážať ho a nadávať mu. Dokonca pri poslednom konflikte mu poškriabala tvár aj ruky. Takto to v rodine vraj fungovalo minimálne päť rokov. "Ona stále tvrdí, že je nevinná, čiastočne pripustila, že si robili do prieku, no je presvedčená o nevine," dodal Péli.

Proti Michaele, ktorú v lete vzali do vyšetrovacej väzby, svedčili aj jej príbuzní, ktorí potvrdili, že vlastnému otcovi, ktorý ju nechal bývať v rodičovskom dome, robila zo života peklo. Svedkom sa často stával aj jej syn, ktorý starého otca bránil. V noci ho napríklad Michaela budila len preto, že chrápal. Zlomený otec mal v očiach slzy, keď hovoril o tom, čo všetko musel znášať. "Ubližovala tak ako je to v obžalobe presne, neznášala ma, nadávala mi, že som chudák, to sa nedalo počúvať," vyjadril sa otec obžalovanej. "Mňa otec vždy psychicky napádal hovoril mi, že nič neznamenám," vyjadrila sa obžalovaná na súde.

Michaele hrozí za týranie blízkej a zverenej osoby až 15-ročný trest

Počas pojednávania sa viackrát rozplakala, no bez sĺz. Počas výpovede predposledného svedka musela zasiahnuť justičná stráž, no nielen tá. Michaela v súdnej sieni odpadla. Sudca privolal záchranárov a následne musel pojednávanie odročiť. Obhajca bude žiadať výsluch znalca z odboru psychiatrie "Ja si myslím, že by bolo vhodné, aby sa vypočul znalec, hlavne, či celkom plnohodnotne vníma to, čoho sa dopustila, či tam nie je jej príčetnosť obmedzená," dodal na záver Péli.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy