Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Vykradnutý dom: Nepomohli ani zamurované dvere. Celková škoda bola 10 000 eur
Zdielať na

Vykradnutý dom: Nepomohli ani zamurované dvere. Celková škoda bola 10 000 eur

BYSTRANY (OKR. SPIŠSKÁ NOVÁ VES) / Tri mesiace nedali policajtom spávať sérioví vlamači v Bystranoch. Zaujímali ich rodinné domy, ktorých obyvatelia sú v zahraničí. Činili sa v osade, aj v dedine. Tomu je koniec, stopku zlodejskej partii vystavili policajti.

Rodina žila v Anglicku, dvere domu pre istotu zamurovali

Do domu si nosila rodina Šándorovcov nábytky z Anglicka, aby si to tu pripravili bývanie, keď sa tam vrátia. Zlodeji im to prekazili. "Ja s manželom pracujeme. Mala som nové koberce, televízor, novú spálňu za 1 800 eur.  Všetko je preč," uviedla majiteľka vykradnutého domu Alena Šándorová. 

Rodina nebola v dome dva roky. Dvere pre istotu zamurovali, aby ich nevykradli. To nepomohlo. Zlodeji si našli cestu cez okno. Rodinu to bolí o to viac, že jeden z podozrivých je príbuzný, synovec Šándorovcov.

Podozrivý je synovec, rodine ukradli aj dvere

"Brat mal strážiť dom, ale jeho syn vedel, že to je môj dom. Tak volal ľudí, aby ho vykradli," povedala Šándorová. V Bystranoch vládol uplynulé mesiace strach. Miestni trpeli neistotou, či raz ráno nenájdu aj svoj dom prázdny. Zlodejov totiž zaujímalo všetko, čo sa dalo odniesť. Nepohrdli ani dverami.

"Jeden si zobral na krstiny a schoval u tety. Oni to zbadali. 100 litrov pálenky ukradli," tvrdil veliteľ MOPS Bystrany Ján Šándor. 

Po týždňoch pátrania šnúru vlámačiek ukončili miestni obvodní policajti. Okrem ôsmych páchateľov zaistili aj časť ukradnutých vecí. Niektoré sa už nenašli. Zlodeji, ktorí bývajú v Bystranskej osade, ich speňažili

Celková škoda bola 10 000 eur

"Preto kradnú, lebo predávajú drogy, marihuanu, a preto oni nemajú peniaze. Dílerom to predávajú," informoval obyvateľ osady Miloš Horváth. "Celková škoda krádežou vecí bola predbežne vyčíslená na sumu približne 10 000 eur," potvrdila hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru Košice, Jana Mésarová. "Ja ich dám do basy, ja to tak nenechám," konštatovala Šándorová.  

"Doposiaľ bolo vznesené obvinenie pre prečin krádeže viacerým osobám," povedala Mésarová. "Nech trpia tam. Keď oni sa nebáli kradnúť, tak my im neodpustíme. Policajti odviedli dobrú prácu a ďakujeme im, že toto urobili," dodal Horváth. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy